21. decembra 2016

Novost iz hiše Rocky Mountain je tolstež na 27,5-palčnih obročnikih.

Rocky Mountain je svojo zgodbo tolstih koles zapeljal v novo smer. Obročniki niso več 26 temveč 27,5-palčni. Vodljivost je menda še boljša, odzivnost večja, in tudi pedaliranje naj bi bilo učinkovitejše.

Suzi Q

Popoln trdak. Lahko je v karbonski ali aluminijasti različici. 68-stopinjski kot krmilne cevi in 73,5 stopinj na podsedežni cevi, le 434 milimetrov dolge obverižne cevi ga naredijo igrivega in ga bolj kot ne približajo klasičnim gorskim kolesom. Lahko bi dejali, da se je približal XC kolesom – za zimsko dirkanje, seveda.

Ožji Q faktor kot pri klasičnih tolstežih pomeni bolj naravno pedaliranje in manj pritiska na kolena ter vožnjo in obračanje nog približa klasičnemu gorskemu kolesu.

V sodelovanjem z gumarjem Maxxis so razvili 27,5-palčne pnevmatike s širino 3,8, ki so kljub večjemu obsegu kot klasične 26 x 4,0 odzivnejše in se lepše kotalijo.

Izpeljanke

Dva modela sta karbonska, dva pa aluminijasta. Najžlahtnejši model je opremljen s Shimanovim XTR, karbonskim krmilom in sedežno oporo. Model nižje je tudi popolnoma karbonski in je opremljen z opremo Shimano XT ter aluminijastimi komponentami. Obe kolesi imata karbonske vilice.

Cenejši, aluminijasti izpeljanki se razlikujeta po opremi in vilicah. Prvi je opremljen s kombinacijo Shimano SLX in XT in ima karbonske vilice, drugi pa je opremljen v kombinaciji menjalnika SRAM NX in zavor Sram Level ter ima aluminijaste vilice.

Pnevmatike so pri vseh modelih Maxxis FBF 27,5 X 3.8, ravno tako tudi obročniki SUNringlé Düroc 65.

Fotografije Margus Riga

Več izveš na bikes.com

Sledite nam