pumpaj slovenija
22. junija 2022

Slovenski pokal v tekmovanjih na pumptrack poligonih s spremljevalnim sporedom Grbine so fine na prvo julijsko soboto v parku, ki so ga na Vrhniki odprli pred letom dni.

Po zelo uspešnih prireditvah v Luciji in Ribnici, ki sta vključevali tudi otvoritev novih pumptrackov, je na vrsti tretja postaja serije Pumpaj Slovenija. Prizorišče bo pumptrack v športnem parku na Vrtnariji na Vrhniki, ki so ga odprli skoraj natanko pred letom dni.

Vrhniški grbinasti poligon se ponaša s 500 kvadratnimi metri površine in 115 m dolgim krogom. Več kot dovolj za še eno dobro dirko. Zasnovali in zgradili so ga pri Alliance ASE.

Gostitelji prireditve bodo Športno kolesarsko društvo Super potencial v sodelovanju z Zavodom Ivana Cankarja in Visit Vrhnika.

Grbine so fine

Ambasadorji programa Grbine so fine, inštruktorji Kolesarske zveze Slovenije ter seveda lisjaček Foksi si spet obetajo veliko mladih kolesark in kolesarjev, od tistih na poganjalčkih do osnovnošolcev vseh starosti, ki se bodo želeli naučiti novih spretnosti na kolesih. Vsi bodo prišli na vrsto! Kolesa in čelade bodo tudi na voljo za brezplačno izposojo.

Prijave se kot je že v navadi odprejo ob 9.30, prva skupina Foksijevih izzivov pa z delom na pumptracku in ob njem začne ob 10. uri, zadnja zaključi okoli 14. ure.

Po 17.30 sledi še dobrodelni En krog za razvoj, ko bodo udeleženci s kroženjem po pumptracku in skakanjem v višino zbirali sredstva za dober namen.

Dirkanje

Tekmovalni del programa se začne opoldne s treningom, kvalifikacije se začnejo ob 14. uri, finalna dirka na izpadanje pa ob 16. uri. Vabljeni tako velemojstri kot nadobudneži, s tekmovalnimi licencami ali brez njih, v odprto kategorijo tudi na skirojih, rolkah, rolerjih …

Podroben spored ter prijave na pumptrack.si

Spremljevalni spored

V Luciji in Ribnici so prireditelji poskrbeli za ogromno dejavnosti tudi izven pumptracka. Tudi na Vrhniki nikomur ne bo dolgčas. ŠD Superpotencial pripravlja ogled Vrhnike na kolesu z Ivanom Cankarjem, tudi virtualno kolesarjenje in poslikavo obraza za najmlajše, KD Stara Vrhnika bo poučevalo ples Primoža Rogliča, KK Jan Sport dopoldan prireja cestno kolesarsko turo … Predstavilo se bo tudi društvo KD Ram, ki vabi tudi na 2 do 3 ure dolgo gorskokolesarsko turo po okolici. Obe turi startata ob 10. uri.

Tudi lačen in žejen ne bo ostal nihče.

Dogodek na Facebooku

pumpaj slovenija vrhnika

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Blacktown Construction GmbH, Alliance ASE in nogavive Furam zase.

Naslovna fotografija Anže Furlan

Preberi še

Serija Pumpaj Slovenija pomagala odpreti še pumptrack v Ribnici
Dodatna motivacija na dirkah Pumpaj Slovenija: kvalifikacije za svetovno prvenstvo!

Sledite nam