pumptrack world championships
2. junija 2022

No, v resnici kvalifikacije na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Trije najhitrejši dobijo priložnost in nastop na dirki na Češkem.

Pumpaj Slovenija oziroma Kolesarska zveza Slovenije v sodelovanju s pokroviteljem Alliance ASE bo tri z najhitrejšimi časi na dirkah v Luciji, Ribnici, na Vrhniki in v Zagorju peljala na Češko na kvalifikacijsko dirko za svetovno prvenstvo v disciplini pumptrack!

V poštev pridejo le tekmovalci kategorij U19, člani in masters, saj na SP na pumptracku nastopa le kategorija “open” s tekmovalci, starimi 17 let in več.

Vemo, “tri najhitrejše” ni dovolj natančno. Sistem točkovanja za kolesarje, ki bodo dosegli najhitrejše čase na katerem koli merjenju na omenjenih dirkah, torej v kvalifikacijah ali v vožnjah na izpadanje, Pumpaj Slovenija objavi pred dirko v Ribnici.

Trenutno zadnja objavljena kvalifikacijska dirka pred svetovnim prvenstvom, ki bo 16. novembra v Santiagu v Čilu, bo 17. septembra v športnem središču Tošovice blizu Ostrave na vzhodu Češke. Tja gre prva slovenska pumptrack reprezentanca!

redbullpumptrackworldchampionships.com

Foto Emrik Jansson / Red Bull Content Pool

Preberi še

Pumpaj Slovenija v soboto 4. junija v Ribnici
Pumpaj Slovenija: Video iz Lucije
Serija Pumpaj Slovenija 2022 je startala v parku Sonce v Luciji

Sledite nam