pumpaj slovenija
28. septembra 2021

V soboto bo četrta postaja serije Pumpaj Slovenija, državnega pokala v disciplini pumptrack, na novem pumptracku v Apačah. Tudi Grbine so fine, Foksi in Filip Flisar pridejo.

Kraj ob Muri in ob slovensko-avstrijski meji je svoje grbinasto zabavišče za kolesa, skiroje, rolerje in še kaj dobil julija letos. Pumptrack ima vozno površino 390 kvadratnih metrov, za razliko od drugih v seriji pa je ta delo graditeljev BATT Crew.

V Apačah bo prireditelj ŠKTD Apače – Mlinarji v sodelovanju z občino Apače.

Spored bo enak kot na vseh celodnevnih dogodkih. Od 10. do 14. ure so glavni Foksijevi kolesarski izzivi za najmlajše in Foksijeva kolesarska šola za tiste malce starejše. Vse v družbi ambasadorja programa Grbine so fine Filipa Flisarja, inštruktorja Kolesarske zveze Slovenije Mateja Žana in lisjačka Foksija, maskote Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

Ob 14. uri začnemo s kvalifikacijami dirke pokala Pumpaj Slovenija, z vožnjami na izpadanje pa ob 16. uri.

Razglasitev bo ob 18.45, prej pa od 17.30 do 18.30 vzamemo čas še za dobrodelni Krog za razvoj s hitrimi krogi na pumptracku in skakanjem v višino. Zbrana sredstva bodo tokrat namenjena lokalnemu društvu.

pumpaj slovenija apače

Apače, prihajamo! Pridružite se nam od blizu in daleč, da naredite nekaj krogov čez grbine in skozi zavoje pumptracka v Apačah.

Podrobnosti o dogodku v Apačah na pumptrack.si

Nosilec projekta je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez.

Preberi še

Sledite nam