Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
14. aprila 2020

Do krosa in spusta v Vallnordu še dobra dva meseca, a letošnji svetovni pokal se tudi takrat še ne bo začel. Odpovedano tudi EP v krosu na Štajerskem.

Po prestavitvi dirk v spustu na Portugalskem in v Mariboru, krosa na Češkem ter odpovedi spustov na Lošinju in na Škotskem so danes prireditelji v sodelovanju z Mednarodno kolesarsko zvezo UCI prav tako zaradi pandemijega koronavirusa odpovedali dvojni svetovni pokal v krosu in spustu, ki bi moral biti od 19. do 21. junija v Vallnordu v Andori.

Odpovedano je tudi svetovno prvenstvo v krosu v Albstadtu v Nemčiji, olimpijske igre pa so prestavljene na naslednje leto.

V krosu je zdaj prva dirka v koledarju svetovnega pokala v Lenzerheideju v Švici, 15. in 16. avgusta, v spustu pa v Mt. Ste. Anne v kanadskem Quebecu 22. in 23. avgusta, kjer naj bi gostili tudi kros.

Odpovedali so tudi evropsko prvenstvo v disciplinah krosa (olimpijskem krosu, štafeti in eliminatorju), ki bi moralo v Statteggu pri Gradcu na avstrijskem Štajerskem potekati že med 14. in 17. majem.

Na fotografiji XCO članic elite v Vallnordu 2019, foto Grega Stopar

Preberi še
Odpovedan svetovni pokal v Ft. Williamu
Odpovedan svetovni pokal na Lošinju, Maribor prestavljen

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam