filip flisar, david ivartnik, grbine so fine, pumpaj slovenija, škofja loka
27. septembra 2021

Tretja letošnja postaja serije Pumpaj Slovenija, državnega pokala v disciplini pumptrack, je bila Škofja Loka. Skupaj s spremljevalnim programom Grbine so fine za najmlajše, seveda. In še z B4X pokalom.

pumpaj slovenija, škofja loka

Grbinasti poligon na območju nekdanje vojašnice, ki so ga leta 2018 projektirali pri Alliance ASE, ima 420 kvadratnih metrov vozne površine in je bil ob izgradnji med večjimi v Sloveniji. Je razgiban, a tekoč, hiter in zabaven. Meji na park za rolkarje in na stavbo, kjer se nahaja vrsta mladinskih organizacij ter mladinski kulturni center Pri rdeči ostrigi. V neposredni bližini živi veliko Škofjeločanov, vse to pa je recept za dobro obiskanost. Pumptrack živi in številni, ki ga uporabljajo, so se udeležili tudi dogodka.

Najmlajši

Celodnevni dogodek je že dopoldan pritegnil veliko družin, do 14. ure so se v Foksijevi kolesarski šoli in Foksijevih izzivih zvrstile tri skupine mladih kolesark in kolesarjev, skupaj jih je bilo kar blizu petdeset. Pod vodstvom ambasadorja programa Grbine so fine Filipa Flisarja in instruktorja Davida Ivartnika (oba na naslovni fotografiji) so osvojili vrsto osnovnih kolesarskih veščin.

Dirkanje

Dirke Pumpaj Slovenija se je udeležilo 42 kolesark in kolesarjev, še po trije so se pomerili v odprtih kategorijah na skirojih in rolerjih. Nekaj udeležencev od drugod je gotovo pritegnilo, da je dirka štela tudi za B4X pokal, ki združuje tekmovanja v različnih disciplinah s poudarkom na mlajših kategorijah.

V številnih kategorijah je bilo napeto – z dvoboji, kjer so o zmagovalcu odločale stotinke, ter s preobrati, kjer so po kvalifikacijah niže uvrščeni kolesarji izločili zmagovalca kvalifikacij.

Z največ dirkanja so postregli najmlajši v kategoriji U9 z osmimi dvoboji od četrtfinala do velikega finala, le da član KD Rajd Aleksandar Gajić tu ni dovolil presenečenj. Zato pa je naprimer v naslednji kategoriji po starosti, pri U11, Mark Harnold Švajger iz Golovec trails na BMX kolesu za prosti slog in ulico ugnal našpičene BMX dirkače. Ponekod pa so do zmage prišli tekmovalci na 26-palčnih gorskih kolesih, naprimer pri mladincih s Supersnurfovim Markom Črnošo ali v elitni kategoriji z Lukom Barutom iz Kopra, sicer članom ajdovskega KK Črn trn.

Vsi vrstni redi …
in pokalne razvrstitve

Dobrodelno

krog za razvoj, grbine so fine, boris režabek
Boris Režabek gladko čez 80 cm

Program Grbine so fine se je zavlekel pod večer z dobrodelno akcijo En krog za razvoj. Dvajseterica je s 85 krogi, opravljenimi na pumptracku, zbrala 170 evrov, še 370 so jih prislužili tisti, ki so skakali v višino. Boris Režabek je preskočil letev na višini 90 cm, še trojica se je ustavila pri 80 cm. Skupno 540 evrov za izvedbo športnega dne škofjeloških osnovnošolcev na pumptracku bo doniralo podjetje Invida.

Hvala gostiteljem in pokroviteljem z nagradami

Gostitelji/prireditelji v Škofji Loki so bili Društvo Tek štirih mostov (DT4M), Zavod O, Občina Škofja Loka, KS Škofja Loka-mesto, Turizem Škofja Loka in EŠK Mungo, pokrovitelji z nagradami pa Wheel Bee, Garmin ter DT4M, Invida pa je kot že omenjeno podprla dobrodelni del Krog za razvoj.

Nagrad je bilo tokrat še več kot sicer, saj jih za B4X pokal prispevala še Dema z znamkami Extend, Befly in Maxxis.

Apače, prihajamo!

Serija se že to soboto, 2. oktobra, ustavi v Apačah. Več na …

pumptrack.si/pumpaj-slovenija

Fotografije Jure Gasparič

Preberi še

Pumpaj Slovenija, drugič: Laško, četrtek, 16. september
Pokal Pumpaj Slovenija je štartal v Zagorju ob Savi

Sledite nam