pumpaj slovenija
10. septembra 2021

V Laškem od 15. ure dalje otvoritev novega pumptracka za dvorano Tri lilije, tekmovanje in spremljevalni spored za mlade – Grbine so fine, Filip Flisar, Foksijeva šola in še dobrodelno furanje.

Pumpaj Slovenija, prenovljena serija tekmovanj za državni pokal na pumptrackih širom Slovenije, se je z velikim pompom začela konec avgusta v Zagorju ob Savi. Zdaj pa gremo dalje in to kar med tednom: v četrtek 16. septembra se serija ustavi na čisto novem pumptracku v Laškem. Akcija od 15. ure dalje!

Skupaj s STIK Laško, Občino Laško in Kolesarskim klubom Laško bomo slovesno odprli novi objekt za športno dvorano Tri lilije in na njem še tekmovali ter izvedli spremljevalni in dobrodelni program Grbine so fine.

Spored

Grbine so fine (spremljevalni program)

  • 15:00 – 18:00 – Foksijevi kolesarski izzivi
  • 15:00 – 18:00 – Foksijeva kolesarska šola
  • 20:00 – 20:30 – En krog za razvoj

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija

  • 15:00 – 16:45 – Prijave
  • 16:00 – 17:00 – Prosti trening za tekmovalce
  • 17:15 – 18:15 – Kvalifikacije
  • 18:30 – 20:00 – Začetek tekmovanja
  • Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke 30 min po dirki
pumpaj slovenija laško

Grbine so fine

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost. Sodeloval bo tudi ambasador programa Grbine so fine Filip Flisar.

Foksijeva mala pumptrack šola

Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

“Open” kategorija Pumpaj Slovenija

V tekmovanju Pumpaj Slovenija bo tokrat tudi odprta kategorija za vse, stari 3 leta ali več, ki bi se radi pomerili na skirojih, poganjalčkih in rolkah.

Dobrodelno

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Nosilca projekta sta Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Kolesarska zveza Slovenije (KZS).

Prijave na prijavim.se

Razpis z vsemi podrobnostmi

Vse o seriji na pumptrack.si

Preberi še

Sledite nam