17. marca 2011

V soboto 2. aprila na Mariborskem Pohorju Kros za Puklovo roko, tri tedne pozneje otvoritev sezone v Bike parku Pohorje. Sledijo trije prvomajski kampi v enem. Osvežen koledar prireditev v BPP.

Kros za Puklovo roko? Sredi prejšnjega desetletja se je prireditev rodila kot preizkušnja parov smučar in deskar. V pomladnih razmerah so se junaki po krpicah snega prebijali v dolino. Gladiatorsko. Ime je dobila po umetni roki tehničnega šefa Snežnega stadiona Joža Pukla, tudi trofeja je bila kar – njegova roka.

Letos legendo prenavljajo z dodatkom oziroma kar s poudarkom na spustu z gorskimi kolesi. Razpisane so kategorije za gorske kolesarje, smučarje in snowboarderje, kraljevska pa bo razvrstitev tričlanskih ekip s po enim predstavnikom v vsaki panogi. Zmagala bo ekipa z najmanj točkami, saj bo zmagovalec v vsaki kategoriji dobil eno točko, drugouvrščeni dve, tretjeuvrščeni tri …

Vsaka kategorija štarta posebej, prvi gredo opoldan v boj borderji. Štart je peš v “Le Mans” slogu na Bolfenku, od koder je nekako 200 m teka navkreber do zgornje postaje vzpenjače. Tam čakajo rekviziti in začne se spust proti dolini. Smučarji in deskarji se bodo spuščali po smučišču preko Habakuka in trikotne jase v Čopovo progo do cilja pri spodnji postaji vzpenjače.

Bajkerji bodo glede na razmere najverjetneje sledili modri (flow) liniji bajkparka pod sedežnico Sleme, večkrat čez mariborski slalom in naposled od trikotne jase v Čopko. Gotovo tudi nekaj po snegu, kar pa bo poleg blata tudi največja tehnična ovira, saj prireditelji proge ne nameravajo začiniti s kakšnimi prezahtevnimi odseki. Primerna bo tako za kolesa za spust kot za kaj lažjega.

To bo prva od številnih letošnjih mtb prireditev na Mariborskem Pohorju. Koledar (glej spodaj) je malenkost osvežen v primerjavi s tistim, ki smo ga objavili pred časom.

Otvoritev
Specialized Bike park Pohorje vrata uradno odpre v petek 22. aprila s posebno ponudbo za nastanitev in vozovnice za tisti konec tedna. Do takrat bodo urejene vse tri linije parka, novosti na in izven njih pa se lahko nadejamo skozi sezono.

Nauči se “prostojezditi”
Kamp Learn to freeride na prvomajski konec tedna (od 29. aprila do 1. maja) so pravzaprav trije kampi v enem: eden za malo bolj divje, eden za dame in damice in eden za najmlajše. Vodili jih bodo učitelji in trenerji Bike parka Pohorje. Možni so tudi paketi brez nastanitve.

Koledar kampov (zaenkrat trije v enem, gotovo še kakšen sledi skozi sezono)
29. april – 1. maj Learn to freeride
29. april – 1. maj Girls ride & relax
29. april – 1. maj LTF rookie camp

Osvežen koledar prireditev 2011
2. april Kros za Puklovo roko
1. maj King of Flow (KoBP Series) / Rookie Freeride Challenge
9. julij From Dusk till Dawn / Rookie Freeride Challenge
23. julij King of Speed (KoBP Series) / Rookie Freeride Challenge
27. avgust BeENDURO
28. avgust Rookie Freeride Challenge
16.–18. september Specialized 2012 Sneak Peek
23.–25. september Pokal Slovenije v spustu / King of WCT (KoBP Series)
22. oktober King of Bike park Finals (KoBP Series) / Rookie Freeride Challenge

www.pohorje-events.si
facebook

Sledite nam