Freestyle zaposli
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
5. septembra 2016

Na osmi preizkušnji serije SloEnduro 4Fun v bike parku Kranjska Gora se je pomerilo 77 tekmovalcev iz petih držav, najhitrejši je bil mladinec Matjaž Istenič pred klubskima kolegoma Nejcem Huthom in Maksom Trobcem.

Tudi desetletje po prvem tekmovanju v disciplini super D v tamkajšnjem bike parku (v enduru pred endurom torej) je Kranjska Gora nepogrešljiva tudi v koledarju SloEndura. Tako kot pred desetletjem super D je tudi osmo letošnjo preizkušnjo enduro serije SloEnduro 4Fun, Enduro MTB Republic, gostila na prvo septembrsko nedeljo, dan za cestnim Jurišem na Vršič.

Na trasi v kranjskogorskem parku je skoraj pet ur stotinke lovilo 77 tekmovalcev iz petih držav, med njimi ravno prav kolesark za popolnitev stopničk za najhitrejše.

Štele so tri najboljše vožnje vsakega udeleženca, najhitrejši so imeli seštevke pod desetimi minutami. Na koncu so vrh zasedli trije člani domžalskega kluba Energijateam.com: prvo zmago je osvojil mladinec Matjaž Istenič, sledila sta mu izkušeni Nejc Huth in Maks Trobec, ki je prvo leto v članski kategoriji.


Trikrat Energija na vrhu!

Sledil jim je zamejec Marco Scheriau (Team Maglia Nera), ki je bil tako tretji med člani.

Najhitrejša dama je bila vodilna v razvrstitvi SloEndura, Avstrijka Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team) pred novinkama, T’minko Tjašo Rutar in domačinko Uršo Hrovat.

Ob Isteniču sta na stopničke med mladinci stopila Italijana David Castellani (Team Maglia Nera) in Michele Dreossi (ASD Team Granzon).

Med mlajšimi veterani (master 1) je bil najhitrejši sosed iz Beljaka Manfred Morokutti (Enduro Beljak), peti v absolutni razvrstitvi, pred Rusoma Evgenijem Šipilovom (Norco/Trial-Sport) in Mihailom Vasilenkom (Specialized Rusija).

Zmagovalec med veterani nad 40 let (master 2) je postal Grega Nagode (Energijateam.com) pred Davidom Taucerjem (Federclub Trieste) in Tinetom Zupanom (Scott Team).

V kategoriji hobi je še enkrat zmagal Blaž Hölcl pred Lucom Dreosom (Surf Trieste) in Jernejem Oblakom.

{loadposition inside}
SloEnduro 4Fun se nadaljuje že 18. septembra s predzadnjo dirko serije, Gorizia endurom v Gorici. Več na sloenduro.com

Pozor, v točkovanju serije 4Fun se upošteva le po šest najboljših dosežkov vsakega tekmovalca, tako da nas čaka še zanimiv razplet.

Vrstni red
Vrstni red po etapah

Na uvodni fotografiji Matjaž Istenič. Fotografije Peter Podobnik

Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam