SloEnduro Kope
7. septembra 2020

V Bike parku Kope so v nedeljo izvedli prvo dirko pod okriljem SloEndura na slovenskih tleh v sezoni 2020 in drugo po Matadownu sploh. Na dirko serije 4Fun je v lepem vremenu prišlo 90 kolesark in kolesarjev iz Slovenije in Avstrije.

Vsi starejši od 14 let so opravili po dve vožnji na čas na vsaki od dveh že znanih tras, Borovničkah in Flowu, enajsterica mlajših od petnajst let (kar je kar dobra udeležba!) pa po eno.

Na “dolgi” trasi je prav vse štiri hitrostne preizkušnje dobil Avstrijec Peter Mihalkovits, lanska številka tri serije SloEnduro. Njegov skupni čas je znašal 9 minut, 29 sekund in 77 stotink. Za 9 sekund in 73 stotink je zaostal drugouvrščeni Jan Markič (ŠKTD Avče), ki je bil prav tako drugi najhitrejši v vseh štirih hitrostnih preizkušnjah. Malce bolj zapleteno je bilo za tretje mesto v skupni razvrstitvi, osvojil ga je Žan Teskač (Supersnurf) z enim tretjim, dvema četrtima in enim petim dosežkom ter 14,35 sekunde zaostanka za zmagovalcem.

Najhitrejša ženska je bila lanska prvakinja SloEndura Tina Perše (Calcit bike team) pred Ulo Kos in Evo Palka (Zverinice).

Med mladinci je zmagaj Enej Podlipnik (Rajd), med mlajšimi mladinci pa Avstrijec Hannes Petek (RC KAC).

V starostnih kategorijah po pet let je pri 19-24 na vrhu stal Markič, pri 25-29 Mikalkovits, pri 25-29 Luka Hribar, 30-34 Peter Pingitzer (MK Factory), 35-39 Miha Letnar, 40-44 Miha Deu, 45-49 Janko Viher in pri 50+ Uroš Ogris (MTB klub Kranj).

Na polovični trasi je Lovro Kojzek za 5 sekund ugnal drugouvrščenega Nala Raška (Rajd), ki ga je polomil na prvi preizkušnji in dobil drugo. Tretji je bil Mark Pečnik še dobre dve sekundi za Raškom.

Vrstni redi na sloenduro.com

V seriji 4Fun je v koledarju le še en sam dogodek in sicer Golovec Trails 20. septembra v Ljubljani. Prej pa se vidimo to nedeljo, 13. septembra, na Enduru Kočevje, prvi letošnji dirki “prve lige” in državnem prvenstvu v MTB trail centru Kočevje!

www.sloenduro.com

Fotografije Ma Tej @ma__tej

Preberi še

SloEnduro: Enduro jesen bo, le malo drugače!
Matadown: Zmaga Peršaka z rekordom proge

Sledite nam