18. maja 2016

Black Hole bike fest v zgornji Mežiški dolini, med Črno in Ravnami, bo tudi letos med 23. in 31. julijem tak, kot ga poznamo: z dvema osrednjima tekmovalnima preizkušnjama.

Začelo se je pred štirimi letimi z lokalno prireditvijo, ki počasi postaja čisto zares mednarodna. Black Hole bike fest v zgornji Mežiški dolini, med Črno in Ravnami, bo tudi letos med 23. in 31. julijem tak, kot ga poznamo: z dvema osrednjima tekmovalnima preizkušnjama.

Maratonu se po novem reče Black Hole All-mountain maraton, na sporedu je v soboto 23. julija. All-mountain ker ne gre za klasično maratonsko preizkušnjo, kot je jasno vsakemu, ki se je že poskusil na njej. Kilometri in višinska razlika se na tej trasi ne morejo primerjati z drugimi maratoni, saj je poudarek na kolesarjenju po razgibanih poteh po koroških gozdovih. Tri trase so znane: 50 km Black Hole maraton, 31 km Classic maraton in vodeni Perkmandelc maraton, ki je tudi del akcije Slovenija kolesari. Vse vodijo tudi skozi Podzemlje Pece.


Štart maratona 2015 z direktorjem Kalčijem, foto Boris Keber

Black Hole enduro bo potekal od petka 29. do nedelje 31. julija. V petek se začne na prenovljenem ravanskem prologu in nadaljuje po poteh singletrail parka Jamnica. Tu bosta tudi že znana najdaljša etapa A-drog in “bonus” etapa v rudniških rovih za trideseterico.

Vmes pa ne more biti dolgčas nobenemu “normalnemu” bajkerju: v nedeljo 24. je na vrsti XC Leše za pokal mladih v krosu, ša specializirane vodene all-mountain ture po najlepših koroških stezicah, ženski dan na kolesu, testi opreme, MTB orientacija (31.7.), filmski natečaj, zabavni večerni dogodki, kolesarjenje z najmlajšimi in tečaji za otroke … Tudi čezmejno sodelovanje s Peco.


Black hole enduro 2015, foto Manuela Lisjak

Razpisa za maraton in enduro sta objavljena na strani festivala in tam so odprte tudi predrijave za oba osrednja festivalska dogodka. Predprijave so ugodnejše kot tiste v zadnjem trenutku, na maratonu pa prinašajo tudi darila.

Prijava na Black Hole All-mountain maraton

Prijava na Black Hole enduro

Kdor je že bil, se gotovo vrne na Koroško in na BHBF. Kdor še ni bil … hej, čas je!

www.blackhole-bikefest.com
www.blackhole-marathon.si
www.facebook.com/blackholebikefest

Uvodna fotografija je s prireditvenega prostora maratona v Podpeci, foto Boris Keber

Sledite nam