Mednarodne dirkaške
25. aprila 2023

Meta Tancik v Španiji, Žakelj na dirki kategorije hors, Darkfest postregel z norimi skoki, festival morske vidre v Kaliforniji, DH ogrevanje v Lurdu.

International MTB Bundesliga

Gorskokolesarski festival Bike the Rock + serija UCI Junior pretekli konec tedna v Nemčiji. Tanja Žakelj (Gapp System – Kolofix MTB Racing Team) v izredno močni članski konkurenci dirke UCI kategorije HC do 12. mesta in do 18 točk UCI. Med ženskami je zmagala Avstrijka Mona Mitterwallner (Cannondale Factory Racing), pred Američanko Haley Batten (Specialized Factory Racing), in Švicarko Sino Frei (Specialized Factory Racing). Pri moških so si prva tri mesta razdelili Francoz Joshua Dubau (Rockrider Racing Team), Belgijec Pierre De Froidmont in Nemec Luca Schwarzbauer (Canyon CLLCTV). Vrstni redi na uci.org.

Shimano Super cup Massi

Meta Tancik, ki letos tekmuje za ekipo Misser Junior Team, se je prvič preizkusila na španskih tleh in osvojila zmago v kategoriji do 17 let. Meta pravi, da se bo udeležila tudi naslednje dirke španskega pokala, ki bo v Santa Susani.

Darkfest 2023

Najbolj odbit freeride dogodek na svetu je zagotovo Darkfest v južnoafriškem Stellenboschu. Pod taktirko Sama Reynoldsa so zopet prenovili objekte, še nekoliko podaljšali skoke in s peščico povabljencev naredili še eno odlično predstavo za vse, ki jim adrenalin ni tuj. Darkfest na Instagramu: @darkfest_mtb

Darkfest 2023 in vožnja tedna

Bienvenido Aguado je osvojil naslov za najboljšo izpeljavo linije. Vsi vrstni redi in zmagovalci posamičnih izzivov na tem mestu.

Darkfest 2023 in rekordni premet nazaj

Tom Isted je med dvema objektoma preletel kar 36,5 metra, vmes pa naredil še premet nazaj. Rekordno v obeh primerih.

DH World Cup test event

Za stopnjevanje forme pred letos pozno prvo dirko svetovnega pokala v spustu se je nekaj najboljših tekmovalcev in tekmovalk zbralo v francoskem Lurdu, kjer so se pomerili na progi, ki je že gostila dirke svetovnega pokala. Vrstni redi.

Festival Sea Otter

V Kaliforniji tradicionalni MTB festival z mnogo razstavljalci, predvsem pa z veliko dirkami. Tako so se pretekli vikend tekmovalci že preizkusili v različnih disciplinah, še nekaj pa jih sledi do konca tedna. Vrstni redi posamičnih preizkušenj na seaotterclassic.com.

Naslovna fotografija Rocky Arroyo za Sea Otter Classic

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam