20. avgusta 2018

Član ekipe Unior/Devinci Factory Racing na festivalu v Whistlerju nastopil v spustu Canadian Open in “skakalnem” Fox Air DH.

Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing) je po spustu svetovnega pokala v Quebecu na vzhodni obali Kanade skupaj s kolegoma v ekipi Dakom Nortonom in Rudyjem Cabiroujem skočil še na ne tako bližnji zahod države, na festival Crankworx v Whistlerju v Britanski Kolumbiji.

Jure, ki se je po poškodbi najprej poskusil na dirki domače serije Unior DH Cup v Cerknem in nato še na svetovnem pokalu v Mont Sainte Anne, je neobremenjen nastopil na dveh dirkah.

Na Fox Air DH, dirki na progi A-Line, na kateri so tekmovalci skoraj več v zraku kot na tleh, je zasedel 22. mesto. Zmagal je domačin Finn Iles (Specialized Gravity) pred še enim Kanadčanom Magnusom Mansonom (Canyon), tretji je bil Američan Bas Van Steenbergen (Hyper Bikes). Jure je zaostal 10 sekund in pol in končal mesto pred lokalno legendo, sicer Avstralcem Chrisom Kovarikom.

Nedeljski Canadian Open DH je dobil Astralec Troy Brosnan (Canyon) pred rojakom Connorjem Fearonom (Kona) in Mansonom. Jure je bil 16. (+9,59). Za njim sta se zvrstila moštvena kolega Keegan Wright in Rudy Cabirou, Norton pa je bil malce hitrejši na 8. mestu.


“V Whistlerju se imamo super. A-line je bil za dirkanje gotovo bolj prijazen za dlani kot MSA. Proga je res zabavna in primerna skoraj za vsakega,” je iz Whistlerja Jure poročal po Air DH, ko še ni preizkusil drugih prog. “Vzdušje na Crankworxu je izjemno. Veliko različnih tekmovanj in veliko dogajanja. Air DH je večina tekmovalcev vozila na enduro kolesih, s katerimi lažje prenašaš hitrost po progi. Za prvo leto sem zadovoljen z rezultatom. Seveda pa če bi ponovno prišel, bi šel z enduro kolesom.”

Po Canadian Opnu pa: “Proga je bila zelo prašna. Na treningu mi je šlo zelo dobro, v finalu pa mi je na začetku na dolgem skalnatem offcambru zdrsnila zadnja guma in sem tam kar nekaj zgubil. Drugače sem pa zelo zadovoljen z občutkom na kolesu. Se mi zdi, da sem se ga končno navadil nazaj. Tako da bo treba La Bressu raztrgat!”

Vrstni redi Fox Air DH

Vrstni redi Canadian Open DH

Kaj te še zanima? Slopestyle tekmo Joyride je dobil Nicholi Rogatkin, Whip-Off beemiksar Allan Cooke, maratonski Garbanzo DH Sam Hill, za enduro že veš:

Slovenska predstavnika sta bila letos tako Jure Žabjek v dveh spustih in Vid Peršak v enduru. Lanski finalist whip-offa, prebivalec Kamloopsa v BC Jaka Hartman pa je na Crankworxu le užival in uničeval kolo, kot nam sporoča.


www.crankworx.com

Fotografija Keith Valentine/phunkt.com

Sledite nam