6. julija 2018

Tri strani Kopaonika, peta izvedba gorskokolesarskega maratona v Srbiji. Od 27. do 29. julija.

Priprave so v teku in prijave so odprte. Prihaja gorskokolesarski maraton Tri strane Kopaonika, dirka, ki privablja kolesarje na terene narodnega parka Kopaonik. Prireditve se vsako leto udeleži okoli 300 tekmovalcev iz vse južne Evrope in tudi od drugod.

Peta izvedba bo letos potekala od 27. do 29. julija, prijave pa so odprte vse do 23. julija. Tekmovalci in obiskovalci se bodo lahko sprehodili tudi po sejmu kolesarske opreme in ostalih športov na prostem, ki ga bodo postavili v turističnem kompleksu Konaci.

V soboto bo pred nedeljskim maratonom na atraktivni lokaciji v Dolini športa na sporedu eliminator, popoldan bo za vse udeležence sledil še pasta party.

Osvoji Kopaonik

Štart maratona bo v nedeljo ob 10. uri, ko bodo tekmovalci na malem, srednjem ali velikem maratonu začeli osvajanje Kopaonika.

Maraton je dobil svoje ime po straneh planine Kopaonik in poteka preko Raške, Brusa in Jošaničke banje. V teh letih je postal priljubljen pri kolesarjih ne glede na spol ali leta. Trasa maratona poteka skozi gozd in travnike, predstavlja pa kombinacijo gozdnih cest, enoslednic, lepih in hitrih spustov ter strmih in vznemirljivih vzponov.

Za tiste, ki se na maraton podajajo prvič, je lepa priložnost, da so del profesionalno organiziranega dogodka in se podajo na mali maraton. Za nekaj bolje pripravljene je tu srednji maraton in za prave tekmovalce veliki, ki jih bo prignal do skrajnih meja sposobnosti.

Maraton je predvsem družabnega značaja in to za vse kolesarske navdušence, saj je v petih letih postal simbol druženja in uživanja na Kopaoniku. Obisk si zaslužijo tudi spremljevalne prireditve v okviru maratona – organizirani izleti, ki predstavijo vse naravne lepote narodnega parka Kopaonik.

Trase:

Mali maraton in dirka parov se odvijata na trasi dolgi 25 kilometrov. Premagati je potrebno 760 višinskih metrov vzponov. Časovni limit znaša štiri ure, okrepni postaji sta dve na sami trasi in ena v cilju. Višinska razlika: 760 m.

Srednji maraton v dolžino meri 54 kilometrov, premagati pa bo potrebno kar 1980 višinskih metrov vzponov. Časovni limit je pet ur, okrepnih postaj pa je šest, vključno s tisto v ciljnem prostoru.

Veliki maraton vsebuje kar 2700 višinskih metrov vzponov in bo dolg 71 kilometrov. Na trasi bo 6 okrepnih točk, plus zadnja v cilju. Časovni limit najdaljše preizkušnje je sedem ur.

Več informacij in prijave najdeš na tristranekopaonika.rs in na facebooku

Foto organizator

{loadposition inside}

Sledite nam