Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
31. julija 2018

Dobrih deset kilometrov stran od Mostarja bo 2. septembra na sporedu XCM Herzegovina. Dirka v organizaciji BK Mostar s podporo Herzegovina Bike in Herzegovina Outdoor. Če imaš voljo, pridi in se preizkusi na dobrih trejlih.

BK Mostar v sodelovanju s kolesarsko zvezo BiH, Športno zvezo mesta Mostar, turistično zvezo HNŽ/K, Herzegovina Bike in Herzegovina Outdoor 2. septembra organizira XCM Herzegovina 2018, maratonsko preizkušnjo, ki ti bo, če se je seveda udeležiš, zagotovo ogrela srce.

Pravi naslov so Goranci, 12 kilometrov stran od Mostarja, tam se bo odvil gorskokolesarski maraton, ki bo štel tudi za državno prvenstvo BiH. Za nastop ne potrebuješ licence, lahko se prijaviš tudi v rekreativno ali amatersko kategorijo. Razdalji bosta dve, a za pravi maraton bo štela le daljša, krajšo so poimenovali polmaraton.

Štart bo ob 11. uri, prijaviš pa se lahko že prej in sicer na tem mestu. Če se prijaviš prej kot na dan dirke, bo startnina nekoliko nižja, pa še majica ti pripada. Predprijave bodo odprte vse do 25. avgusta, pri kasnejših prijavah in prijavi na dan dirke pa organizator ne zagotavlja “T-shirta”.

{loadposition inside}
V ceno startnine so vključeni startna številka, bon za malico, morebitna medicinska pomoč, ki si je nihče ne želi, okrepčevalnice na trasi, nagrade za najboljše in kot pravi organizator – nepozabni “after party”!

Novost, ki jo bodo uvedli na letošnjem maratonu, so tudi rezultati v živo na www.stoperica.live.

Za vse, ki si želite bosanske avanture … nastanitve si lahko uredite v OZ Apartments ali v Villa Polonia.

In kakšen bo maraton?

Trasi bosta dve. Prva, prava maratonska bo dolga 62 kilometrov in bo imela 1500 višinskih metrov vzponov, druga, “pol” maratonska pa bo v dolžini 31 kilometrov. Na njej pa bo potrebno preplezati 750 višincev.

Direktor dirke Josip Barišić na tretji ponovitvi maratona obljublja tudi nove dele, predvsem nekaj enoslednic, ki bodo zagotovo glavni adut letošnje dirke.

Predstavitev dirke v videu (lanskoletni maraton)


Več na bkmostar.ba

Foto organizator

Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam