Kolesarjeve sanje, Alpinestars USA
Energija bikes
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
5. marca 2022

Prava redkost, priljubljen med zbiratelji, če pa imaš tistega varjenega iz titana, si pa skoraj na konju. To je Alpinestars USA.

V začetku devetdesetih let je bil kar posebnež, z okvirjem, ki je imel cevi ob verigi speljane nad verigo. Okvir je bil lahko aluminijast (AL-Mega), krom-molibdenski (Cro-Mega) ali pa iz titana (Ti-Mega). Nekaj teh posebnežev smo leta 1991 in 1992 opazovali tudi na slovenskih dirkah serije Tabor Trophy. Rahlo eksotična kolesa so bila v značilni perla beli barvi in z rumeno-modro-rdečim napisom.

Zgodovina znamke

Leta 1989 so pod taktirko nekdanjih uslužbencev Garyja Fisherja, Rogerja Malinowskega in Billa Stevensona začela nastajati kolesa MS Racing, imenom znamke, ki jo je ustanovil motociklistični dirkač Malcolm Smith. Znamka MS Racing je bila znana po oblačilih in zaščitni opremi za motokros. Smith se je prav konec leta, ko bi morala iti v proizvodnjo druga generacija koles MS Racing, odločil, da znamko proda in da kolesa ne bodo več del njegovega portfelja. Tako je nekdanjima “fišerjevcema” preostalo le, da najdeta nekoga, ki bo poskrbel, da bodo kolesa v prihodnji sezoni na tržišču. Poleg vsega je kolesarska znamka izgubila tudi ime.

Zgodi se Alpinestars USA

Ker so kolesa že bila eno leto na trgu, je bila svetovna distribucija skoraj zagotovljena, vendar brez imena znamke niso mogli storiti ničesar. Ker so v podjetju MS Racing na veliko sodelovali tudi z drugimi proizvajalci zaščitne opreme za motocikliste, so se predstavniki kolesarskega dela podjetja v iskanju novih dobaviteljev mudili tudi v Italiji. Ob obisku proizvajalca zaščitne opreme Alpinestars, ki jo je leta 1963 v Italiji ustanovil Sante Mazzarolo, so ob pogovoru, kako se bo imenovala znamka za leto 1990, uslišali predlog Lucie, hčerke ustanovitelja Alpinestarsa, naj se kolesa imenujejo kar Alpinestars. Možje so se strinjali in registrirali znako Alpinestars USA. Italijani in Američani v prihodnjem delovanju razen imena niso imeli nič skupnega.

Kolesarska blagovna znamka je v imela v prihodnjih letih v svojem repertoarju kar enajst različnih modelov, nato je z letom 1996 zaradi slabih poslovnih rezultatov potihoma ugasnila.

Sestavljalec restavriranega okvirja, ki ga krasijo tudi eksotični trikraki obročniki, je Komplek Space: @komplekspace.

Oglej si še

Kolesarjeve sanje

Freestyle zaposli
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Koloset
Sledite nam