13. januarja 2020

Svetovna serija v enduru se 11. in 12. julija vrača na koroške enoslednice, del gorskokolesarskega spektakla pa ste lahko kot aktivni udeleženci tudi vi!

Svetovna serija v enduru se 11. in 12. julija vrača na koroške enoslednice, del gorskokolesarskega spektakla pa ste lahko kot aktivni udeleženci tudi vi!

Novost v seriji sta namreč kategoriji EWS100 in EWS80, ki sta odprti praktično za vse, a le dokler niso zasedena vsa razpoložljiva mesta.

Dirka EWS Peca/Jamnica je še naprej edinstvena dirka v seriji Enduro World Series, saj kot edina povezuje dve državi, tudi letos pa bo potekala v okviru festivala Black Hole Bike Fest, na katerem se ne bodo več predstavili le kolesarji.

Traso enduro dirke bodo organizatorji še razkrili, če pa se želite po njih “poditi” tudi vi, se boste morali prijaviti že zdaj – v torek 14. januarja ob 21:00 po srednjeevropskem času se namreč odprejo prijave za vse evropske dirke EWS100/EWS80 (prijave za glavno dirko EWS so že zaprte in rezervirane za uradne ekipe in vse z dovolj točkami EWS). Število prostih mest je omejeno, za razliko od preteklosti pa ne bo žreba temveč prijave potekajo po sistemu “kdor prvi pride, prvi melje”.

Kategoriji EWS100 in EWS80 omogočata vsem ljubiteljem endura, da se pomerijo z najboljšimi v svetovni seriji. Tekmovalci v kategoriji EWS100 so deležni celotne EWS izkušnje in vozijo celotno traso, a pod manj strogimi pravili. Dirka EWS80 je nekoliko lažja in zajema največ 80 % celotne proge, kar običajno pomeni eno etapo manj, dirka pa je omejena na en dan. V primerjavi s serijo EWS so različne tudi starostne kategorije. Obe odprti kategoriji imata tudi svojo točkovanje, najboljši v seriji EWS100 pa si bodo priborili mesto v seriji EWS.

Povezava za prijave bo na prvi strani enduroworldseries.com.

Ključne razlike med kategorijami EWS, EWS100 in EWS80

V okviru dirke Peca/Jamnica bodo organizirane vse tri, kar pa ne velja za vsa prizorišča.

Dirki EWS100 in EWS80 imata dodaten kategorije za mlajše in starejše. Tekmovalci nimajo natančno določenih štartnih časov, na štartih hitrostnih preizkušenj se morajo le zglasiti znotraj urnika. Na trasi je tudi dovoljena tehnična pomoč.

Vse razlike v PDF

Sicer že danes ob 21. uri odprejo prijave za južnoameriški dirki EWS, v sredo za severnoameriški dirki, v četrtek za Pokal narodov in v petek za vse tri dirke serije EWS-E.

www.enduroworldseries.com

Fotografija Duncan Philpott za Enduro World Series, EWS Peca/Jamnica 2018

Sledite nam