23. aprila 2016

Druga dirka svetovnega pokala v spustu je za nami. Fotogalerija Grege Stoparja in nekaj zanimivosti z dirke.

Fotogalerija in nekaj zanimivosti z druge dirke svetovnega pokala v spustu. Grega se je potrudil in nam tik preden je šel spat poslal še nekaj fotografij ter par zanimivosti.

Zanimivosti iz Cairnsa

Prvi trening je bil prekinjen zaradi padca treh tekmovalcev. Proga je bila zaprta več kot 2 uri. Zaradi tega je skupina A izgubila veliko treninga. To je jasno pokazalo, kako težaven dostop je, saj več kot polovica proge ni dostopna z vozili ali helikopterjem. Reševanje tako poteka po progi.

Po dolgem času je bil vrstni red zelo premešan, veliko tekmovalcev med najboljšimi je imelo visoke startne številke. Seštevek štartnih številk prvih desetih tekmovalcev je 426!

Do vikenda je deževalo večkrat na dan, vendar se dobro utrjena podlaga ni spreminjala in ni bilo prav veliko govora o čem drugem kot o gumah za suho vreme.

Proga je zgoraj strma in tehnična. Odprt del po grebenu so sami skoki. Preko zadnjega gozda pa je veliko poganjanja, še posebej proti koncu in ne izgleda tako nedolžno kot na televiziji.

Slavje Micka s tretjim in Tracy z drugim mestom. Brat in sestra Hannah sta domača heroja! Tracy je celo hodila na James Cook University. Na dvorišču te univerze pa se zares odvija dirka.

Vsi so prišli sem že par dni prej, da se prilagodijo temperaturi in časovni razliki.

Morski psi in krokodili niso pojedli nikogar, pa tudi kač ni bilo toliko kot leta 2014!


Foto Grega Stopar

Preberi še:
DH Cairns: Aktualna svetovna prvaka na vrhu

Sledite nam