31. januarja 2012

Prestopi med slovenskimi klubi, ki dišijo malo po krosu, malo po spustu – ena pa tudi po asfaltu. Halzer, Logar, Razinger, Černilogar in Boben.

Miha Halzer (DH, XCE …): iz KD Hrastnik v EnergijaTeam.com
Miha Halzer ima pri 26 letih za seboj v gorskem kolesarstvu že marsikaj. Bil je mladinski prvak in reprezentant v krosu, lani pa bronast na DP v spustu in 5. v pokalu. Spogleduje se tudi z XC eliminatorjem. To bo odslej počel v belem dresu domžalskega EnergijaTeam.com.
Skupaj so sestavili kar lep program nastopov, saj se bo Miha poskusil v vrsti dirk svetovnega pokala v spustu in eliminatorju (morda izjemoma v obeh na istem prizorišču, saj je nastopa težko uskladiti), doma pa tudi v kakšnem krosu in še čem.
Miha sicer za DH ostaja zvest kolesu Santa Cruz V10 Carbon, za novo sezono si bo sestavil novo.
“V novi ekipi je odlično, skupaj hodimo na priprave na Obalo. Mladinci so hitri, tako da je družba dobra,” o prvih vtisih v belem pravi Miha.
V Halzerjevem dosedanjem klubu KD Hrastnik ostaja v spustu le nekaj tekmovalcev v amaterski kategoriji.
Objava na EnergijaTeam.com

Tadej Logar, Matej Razingar (XC, cesta): iz KK Završnica v KK Sava Kranj
Tadej Logar in Matej Razingar, lani uvrščena na 4. in 5. mesto končne razvrstitve slovenskega pokala v krosu za kategorijo mladincev, bosta letos drgnila le asfalt. Potem, ko sta že lani poleg dresov KK Završnica na nekaterih cestnih dirkah nosila tudi barve KK Sava, se letos osredotočata le na slednje. “Odločila sva se, da bova to sezono vozila le na cesti za Savo, saj se kombiniranje ceste in mtbja ne obnese,” skupaj komentirata Tadej in Matej, oba letos še mladinca.

Nejc Černilogar (XC): iz KK Završnica v KK Črn trn
KK Završnici pa bodo očitno v krosu ostali le predstavniki v mlajših kategorijah, saj jih poleg Logarja in Razingerja zapušča tudi Nejc Černilogar. Nejc bo sledil sestri Zarji v ajdovski KK Črn trn. Tam bo zaenkrat edini predstavnik v krosu. “Pri Završnici se je klubsko večinoma hodilo samo še na tekme za mlade pri nas in v Avstriji. Z Logarjem in Razingerjem smo bili kar dobra ekipa, zdaj, ko ju je premamila cesta, pa sem od starejših ostal sam.”
Pri Trnu je poleg Zarje še bratranec Mitja Černilogar, tudi on v spustu, skoraj družinski član je tudi Miran Vauh. “Že v zadnjem letu sem bil veliko z njimi, imajo super ekipo, so zagnani in pripravljeni na nove izzive. To, da je klub gravitacijsko naravnan, pa mi ne bo predstavljalo ovire, saj znam poskrbeti zase, pa še za koga zraven,” še pravi Černi’.
XC dresi v barvah Črnega trna so naročeni, po njih pa bojda vlada zanimanje tudi med drugimi člani.

Aleš Boben (XC): iz KK Postojna v MTB Trbovlje/Specialized
Širitev tradicionalno gravitacijskih klubov v vzdržljivostne discipline je očitno trend. To potrjuje tudi veteran Aleš Boben, sicer Ljubljančan, ki se bo s svojima Epicom in 29″ Stumpyjem pridružil svojih bratom po znamki kolesa, Trboveljčanom.
Poleg znamke koles je kriva tudi masters naveza s Sebastjanom Zmrzljakom. “Njihove spustaške izkušnje bom poizkusil dopolniti z malo vzdržljivosti in seveda tudi obratno. Namen je seveda odpeljati nekaj dirk v enduru, ki se vse hitreje razvija v samostojno disciplino in zahteva tudi nekaj več pedaliranja. Ekipni vzpon in spust, kjer eden pleza, drugi pa se spušča, pa seveda tudi predstavlja izziv. Tu je seveda še logistika pri večjih tekmovanjih, kjer sta obe disciplini na istem prizorišču, in seveda družba. Zabava je vse in Trbowle in njegovi tekmovalci povezujejo resno treniranje in dirkanje z veseljem do furanja v naravi in zabavo po njem. To pa je del MTB- ja, ki ga dobro poznam,” pravi Bobi.
Tudi Trbovci se veselijo XC dresov!
Objava na Bobijevem blogu

To seveda še niso vsi letošnji prestopi, sledijo spustaški.

Na uvodni fotografiji Miha Halzer (stoji tretji z leve) v novi hitri družbi. Foto Energijateam.com.

Sledite nam