26. novembra 2010

Robi Kordež ostaja pri MBK Orbea, to bi lahko bila največja novica letošnjega “prestopnega roka” med tekmovalci v krosu. Šalo na stran, prestopov je kar nekaj.

Robi Kordež ostaja pri MBK Orbea, to bi lahko bila največja novica letošnjega “prestopnega roka” med tekmovalci v krosu. Šalo na stran, prestopov je kar nekaj.

Če smo se že pošalili na Robijev račun (zadnja leta se je res redno selil), začnimo z MBK Orbeo, edino slovensko UCI ekipo v krosu. Po lanski sezoni so ostali brez trojice: z dirkanjem sta prenehala Luka Kodra in Blaž Žnidaršič, Luka Mezgec se je preselil na cesto. Dobili pa so Kordeža, ki je letos z Matjažem Budinom in seveda z dekletoma Tanjo Žakelj in Nino Homovec tvoril udarno jedro ekipe.
Letos naj odhodov ne bi bilo, pridružil se jim bo Korošec Primož Gams. Letos je bil Gams v dresu KK Ravne tretji v Pokalu Slovenije v razvrstitvi amaterjev, prihodnje leto pa se seli med mlajše člane.

E-Hub je klub, ki očitno prihodnje leto ne bo prisoten v gorskem kolesarstvu, razen če ujame koga novega. Njihov letos edini predstavnik Lenart Noč, srebrn z letošnjega DP v krosu, sicer pa specialist za maratone, ima namreč v roki izpisnico. Nima pa še nove “sredine”, čeprav se je že pogovarjal z nekaj klubi.

Supersila KD Calcit Kamnik, premočni zmagovalec letošnje klubske razvrstitve, se bo v naslednjem letu komercialno imenovala Calcit bike team-GT, torej bodo jezdili prelestne Zaskarje in njihove sorodnike znamke GT. Upokojil se je član Jernej Muzga, okrepili pa se bodo vsaj s trojico: iz Energije prihaja Domen Vogrin, letos še mladinec, v naslednji sezoni pa mlajši član; v isti kategoriji bo nastopal povratnik Nejc Blejc, lani eden najboljših mladincev v državi; s ceste oziroma iz kranjske Save pa prihaja v kamniški klub mlajši mladinec Žan Zupančič.
Poleg koles bo kamničane Factory store opremljal še z oblačili Castelli, nova partnerja bosta športna prehrana ProAction in Energija s čevlji Gaerne.

EnergijaTeam.com bo torej krajši za mlajšega Vogrina, a bogatejši za dvojico. Iz domačega žepnega kluba ŠD Atrans (tudi kluba Petre Majdič) k njim prihaja mlajši član Matic Slabanja, iz MTB Koroška pa se seli Grega Cehner, najboljši mlajši član letošnjega pokala, pred katerim pa je prva sezona med elito.
Neznanka je še usoda Klemna Nicolettija, za katerim je medla prva sezona med mlajšimi člani, zato še išče motivacijo za nadaljevanje.
Energija menja tudi dobavitelja koles za svoje tekmovalce. Namesto Ghosta bodo sedli na Focuse.

Letos najboljši slovenski mladinec Urban Ferenčak bo tudi prihodnje leto v svoji prvi sezoni med mlajšimi člani nadaljeval na dveh frontah in se preoblačil iz svetlo modre v roza/vijolično. V žepu ima že pogodbi z dosedanjima ekipama, italijansko Surfing Shop na gorskem in ljubljansko kontinentalno ekipo Radenska na cestnem kolesu. A tam ne bo nastopal ob boku Luke Mezgeca, ki bo prihodnje leto doma pri kranjski Savi.

Ferenčakov letošnji soborec pri surferjih Nejc Černilogar se malce razočaran nad italijanskim doživetjem vrača v domači KK Završnica.

Kakšen prestop se bo gotovo še našel, morda celo eden čisto pri vrhu, a o tem več, ko/če se zgodi. Kmalu pa tudi o novostih pri ekipah v gravitacijskih disciplinah.

Sledite nam