31. januarja 2018

Gregor Dimic in Mitija Tancik, prekaljena mačka dirke po kvarnerskih otokih. Zgodba o tem, kako pomemben je dirkaški partner na etapnih dirkah dvojic.

4 Islands je lepa in zahtevna dirka. Vozi se v parih in težave enega so seveda tudi težave drugega. Jasno, da je na 240 kilometrov dolgi skalnati poti s 5.800 višinci zanje dovolj možnosti. Za njihovo premagovanje je potrebno veliko dobre energije.

Te imata dovolj Grega Dimic in Mitja Tancik iz ekipe Energijateam.com. Sta prava veterana dirke, saj sta na njej prisotna že od ltea 2016 in bosta letos na štartu že tretjič.

Idealen par

Mitja in Grega sta dirkaški par že deset let. Začela sta kot trener in varovanec v klubu Energija Domžale. Dobro sta se ujela in veliko trenirala skupaj. Potem sta oba stopila korak višje. Grega je postal trener in koordinator mlajših ekip, Mitja pa vodja trenerjev. Kemija, ki ju je družila ju je leta 2015 kot par pripeljala na prvo izvedbo etapne dirke 4 Islands.

Mitja in Grega sta idealen par. Odlično se ujemata in dopolnjujeta. Grega je mlad in močan in hitro reagira, Mitja pa starejši in bolj umirjen in preudaren. Skupen trening je zelo pomemben, saj tako ustvarjata medsebojno zaupanje, da lahko vozita “kolo na kolo”. To pomeni, da prvi vodi, drugi pa le sledi kolesu prvega. Napaka prvega lahko pomeni katastrofo drugega. Kot par vzpodbujata drug drugega. Ko rešujeta težave, hkrati postajata boljša človeka. Z leti sta se naučila prave taktike za to dirko. Letos bosta prvič vozila polnovzmeteni kolesi.

{loadposition inside}

Močna ekipa!

Grega in Mitja vsako leto s seboj pripeljeta močno ekipo, ki zanju skrbi pred, med in po dirki. Vodi jo Mitjev oče Marjan. Ne gre niti brez maserja Matica Šmona. Hkrati vsak dan posnamejo tudi kratek video z utrinki etape. Ta gledalcem pokaže resnično dogajanje na dirki. Vse lepote, dogajanje, napor, veselje in razočaranje. Ja, tudi to je včasih prisotno – bolezen, poškodba, okvara kolesa …

Zadnja etapa lanskoletne dirke.

Video je hkrati tudi vabilo na dirko. Ne gre vedno le za rezultat. Še bolj pomembno je prijateljstvo, pomoč, ki jo damo in dobimo, ter veliko doživetje, ki ga vsakemu udeležencu, da dirka 4 Islands. Grega in Mitja jo priporočata vsem!

Foto Marjan Tancik

Preberi še:
Peter Vesel, ambasador dirke Mitas 4 Islands

Sledite nam