22. maja 2019

Ta konec tedna bo serija SloEnduro 4Fun na polovici. Na Ravnah na Koroškem bodo v soboto gostili drugi Poseka FunEnduro.

Ta konec tedna bo serija SloEnduro 4Fun na polovici. Na Ravnah na Koroškem bodo v soboto gostili drugi Poseka FunEnduro. Lani so z njim odprli novi Bike park Poseka. Zdaj sta njegovi dve progi Šnel Pepi Flow in Enduro Bavči, vsaka z višinsko razliko 160 m, že lepo utečeni.

Tekmovalni del se začne ob 11. uri, tako bo zjutraj dovolj časa za spoznavanje obeh prog. Nato bodo udeleženci na vsaki opravili po dve vožnji na čas in prav vsi štirje nastopi bodo šteli v končni dosežek.

Mlajši od 15 let bodo imeli polovično dirko s po eno vožnjo na vsaki progi.


Blaž Hölcl je bil lani drugi oziroma prvi za Vidom

Bavči je malce zahtevnejši od Pepija, a tudi ne preveč. Je bolj skrit v gozdu, medtem ko gre Pepi tudi na smučišče. Poganjanja je na obeh progah komaj kaj. Časi bodo nekje med tremi in tremi in pol minutami, pravi Primož Gams iz združene organizacije KK Ravne na Koroškem in Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem. Pa še to, da je podlaga dobra in tudi te dni ni mastna.

Poseka FunEnduro je del tedna športa na Ravnah. Blizu cilja je tudi asfaltirani pumptrack. Ko že včasih kdo cvili, kako daleč je Koroška – lepa priložnost torej, da preizkusite novi in atraktivni hostel Punkl, ki je prav tako del športnega parka.

Pa še prvak SloEndura Vid Peršak pride (ne nujno dirkat v konkurenci, ali pač?!), pa še novo lokalno atrakcijo si lahko ogledate, novo trgovino Enduro v le nekaj minut oddaljeni Dobji vasi.

Ni še čas za Black Hole Enduro, EWS in take reči, tokrat vabi tista malo bolj nežna Koroška, takšna za “normalne” kolesarje!

{loadposition inside}

Razpis Poseka FunEndura na sloenduro.com

Dogodek na Facebooku

Fotografije Ma Tej

Poročilo z lanske izvedbe
Poseka FunEnduro, več kot še ena koroška enduro gavda

Sledite nam