Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
20. maja 2018

Uradna otvoritev pumptrack poligona, kvalifikacijsko tekmovanje Pumpaj Slovenija in prva dirka B4X Inverted.si pokala Slovenije. Vse to v sobotnem dogajanju na vzhodu naše kokoške.

Pumptrack paradiž v Odrancih je včeraj gostil kar dve dirki – prvo za pokal B4X Inverted.si in tretjo kvalifikacijsko v seriji Pumpaj Slovenija. Gostitelj pa domači klub KK Bula.

Po uradni otvoritvi enega najboljših pumptrackov v Sloveniji, morda celo najboljšega, ki se lahko pohvali z globokimi zavoji in visokimi objekti, je bil najprej čas za preizkus asfaltne površine, nato se je začelo kvalifikacijsko tekmovanje serije Pumpaj Slovenija. Za konec je sledila že težko pričakovana prva dirka B4X Inverted.si pokala Slovenije.

Kvalifikacijsko tekmovanje Pumpaj Slovenija

Najprej so se pomerili najmlajši, tisti z letnico rojstva 2013 in kasneje. Najhitreje je krog odranskega pumptracka prevozil Nik Čeh Cigrovski, na drugo mesto se je uvrstila Tija Frank, na tretje pa Rok Kogler.

V kategoriji 6 do 9 let se je s štoparico pomerilo 15 tekmovalcev in tekmovalk. Najhitrejši čas je postavil Jošt Ložar (17:89) in za seboj pustil Maka Breznika Falka ter Žana Koglerja.

Kategorija 10 do 13 let je imela na startu kar 22 tekmovalcev in tekmovalk, tudi goste s sosednje Madžarske. Najhitreje je pumpal Madžar Martin Richard, ki je za “leteči krog” potreboval 16 sekund in pol. Drugi je bil Miha Čeh, tretji pa Domen Zver.

21 tekmovalcev se je pomerilo v kategoriji 14+. Tu je svojo premoč pokazal Staš Lukić, ki je s 14 sekundami in 24 stotinkami postavil najboljši čas dneva. Drugo mesto je osvojil Davorin Maleković, born pa je romal na Madžarsko, tretji je bil Vincze Gergelly.

V kategoriji open, kjer sodelujejo tekmovalci na rolerjih, rolkah in na skirojih, je nastopilo 12 tekmovalcev. Najhitrejši je bil David Matko, drugo mesto je pripadlo Tilnu Javorniku, tretje pa Galu Ivančiču.

V vseh kategorijah je nastopilo kar 74 tekmovalk in tekmovalcev, kar pomeni, da je serija Pumpaj Slovenija dosegla svoj namen!

B4X Inverted.si Pokal Slovenije

Težko pričakovana prva dirka se je prav tako odvila na pumptracku. Enaka pravila kot pri kvalifikacijskih dirkah Pumpaj Slovenija, le starostne kategorije so drugačne. In neusmiljen boj s štoparico.

U7 – prvo mesto za Maxa Sliška, drugo mesto za Nejca Viraga in treje mesto za Vita Plahuto.

U9 – zmaga je odšla v roke Joštu Ložarju, na drugo mesto se je uvrstil Žan Kogler, tretje mesto je osvojil Jakob Praček.

U11 – Miha čeh je zmagal. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Supić, na tretje pa Adrian Zalan.

U13 – prvo mesto je osvojil Martin Richard, drugo mesto Domen Zver, Val Trinle Lampič je bil tretji.

U15 – zmaga za Tima Bratušo, ki je za slabi dve desetinki ugnal Luka Horvata, na tretje mesto se je uvrstil Kevin Klančič.

U19 – prvo mesto je osvojil Staš Lukić, drugo Žan Novak, tretje mesto pa Žiga Omerzu.

Elite – zmaga je odšla na Madžarsko k Vinczeju Gergellyju, drugo mesto je osvojil Davorin Maleković, tretje mesto pa Dominik Kavaš.


KK Bula, resnično ste se potrudili z izdelavo pokalov! Vsaka malenkost šteje.

Naslednja dirka B4X Inverted.si pokala Slovenije bo 7. julija v Šempetru pri Gorici, kvalifikacije za Pumpaj Slovenija pa se nadaljujejo 1. junija v Majšperku.

B4X Inverted.si pokal Slovenije in Pumpaj Slovenija lahko spremljaš tudi na facebooku.

Preberi še:
Pumpaj Slovenija: Drugo kvalifikacijsko tekmovanje je bilo v Celju
Pumpaj Slovenija: Prva dirka je uspela

Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam