Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
23. julija 2013

Na dvodnevni dirki italijanske serije Superenduru v Sauze d’Oulx Medvšeček 6., Mlinarju prva slovenska etapna zmaga v tej seriji. Video in fotografije.

To pa je bil enduro vikend! Medtem ko se je na Koroškem na Black Hole enduru gradila zgodovina domačega endura, sta se najhitrejša predstavnika ajdovskega KK Črn trn odpravila v močnejšo konkurenco italijanske serije Superenduro. V kraju Sauze d’Oulx pod italijansko-francosko mejo v Piemontu oziroma v tamkašnjem bajkerskem “resortu” Alpi je potekala peta “pro” dirka serije.

Fantoma v črno-rumeno-zelenih dresih in na belih kolesih GT se je potovanje izplačalo. Kristijan Medvešček je po dveh dneh napornih dirk, osmih klasičnih hitrostnih preizkušnjah in še deveti s skupinskim štartom zasedel odlično 6. mesto med 175 uvrščenimi, še skoraj 100 jih je odstopilo. Odlično je kazalo tudi Petru Milinarju, ki je kot prvi Slovenec dobil posamezno preizkušnjo. Najhitrejši je bil namreč v četrti etapi “Goat” pred Britancem Philipom Shucksmithom in italijanskim prvakom Manuelom Duccijem. V prvi deseterici skupne razvrstitve se je držal do sedme etape, a njegova visoka skupna uvrstitev je splavala po vodi že s padcem v peti.

Šesto mesto Medveščka sicer ni najboljša slovenska uvrstitev v Superenduru Pro, saj je bil Mlinar letos v Gemoni 4., a konkurenca je bila tokrat precej močnejša.

Skupni čas zmagovalca je bil kar uro in 25 minut. Vizionarji Superendura so poleg res maratonskega sporeda s sobote na nedeljo preskusili še eno novost: “parc ferme” za kolesa v slogu relijev. Ekipe so imele za servis koles po sobotni zlorabi na voljo le 30 minut časa, potem so jih dali spat v skupno dvorano.

Povedala sta

Kiko: “Fural sem precej dobro, bil sem zadovoljen s skoraj vsemi etapami in vožnjami, razen tretje, ko mi je šlo res dobro in mislim, da bi lahko zneslo tudi za etapno zmago, pa mi je kamen odbil vodilo verge nekje na polovici etape, tako da sem potem moral ustaviti in popraviti, kar mi je vzelo okoli 40 sekund. Drugo je potekalo brez večjih težav, edino še v osmi etapi sem strgal zajlo menjalnika po 50 m in potem gonil do konca v zadnji prestavi, kar me je stalo še par dodatnih sekund. Glede dirke pa lahko rečem, da je bila res na vrhunskem nivoju in tudi fizično najzahtevnejša, kar sem jih odpeljal do sedaj.”

Pero: “V soboto smo začeli zgodaj, na sporedu je bilo sedem dolgih in fizičnih etap, vse se je dogajalo na visoki nadmorski višini. V prvih etapah sem delal neumne napake, četrto pa sem odpeljal solidno, napadal sem v zgornjem tehnničnem delu, nato pa spodaj pri pedaliranju skušal čimbolj zmanjšati škodo, ki žal ŠE nastaja. Na poganjanju namreč še vedno izgubljam. V peti etapi mi je letelo, pa sem konkretno padel in se nisem več spravil k sebi.”

Do konca Superendura Pro ostane le še “finale v Finalu”. Finale Ligure bo 19. in 20. oktobra gostil tudi finale svetovne serije v enduru.

www.superenduromtb.com

Na uvodni fotografiji Kristjan Medvešček, vse foto Matteo Cappè/superenduromtb.com


Superenduro Sauze d’Oulx skupno in po preizkušnjah

Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam