17. maja 2012

Ta konec tedna skok čez mejo na DH Buzet za tretjo dirko slovenskega pokala v spustu. Na razgibani progi se bo pomerili več kot 200 kolesarjev. Doslej v treh dirkah trije (slovenski) zmagovalci.

Ta konec tedna se slovenski pokal v spustu s tretjo dirko nadaljuje čez mejo na Hrvaškem. Na koledar se vrača Downhill Buzet, zaradi proge, vzdušja in organizacije ena najbolj priljubljenih dirk v regiji.

Mednarodna dirka druge kategorije UCI šteje za slovenski in hrvaški pokal v spustu. Do zaključka predprijav se je prijavilo kar 210 tekmovalcev.

Proga Škrbina v dolžini 1,7 km in z višinsko razliko 283 metrov je razgibana, vsebuje tako tehnične skalnate odseke kot hitrost in dolge skoke. Od zadnje izvedbe pred dvema letoma je niso bistveno spreminjali, izboljšali so le odtekanje vode in povečali varnost, pravijo pri prireditelju BK Buzet. Zaradi lahkega dostopa z vozili na štart je proga streljaj od Buzeta med slovenskimi tekmovalci tudi priljubljena za zimski trening.

Zmagovalci prvi treh izvedb DH Buzet so v moški članski kategoriji trije: leta 2008 Boštjan Volf, leta 2009 Nejc Rutar in leta 2010 Matej Drnovšek. Bomo letos priče zmagi četrtega?

V Buzetu bo v soboto trening potekal od 10. do 18. ure, v nedeljo se bo polfinale začel ob 10.30, finale pa ob 14.30.

Prireditelji so razpisali foto in video natečaja, več o tem na strani prireditve.

www.downhillbuzet.net

Na uvodni fotografiji Kristjan Vreček vstopa v kanjonček v spodnjem delu proge. Vse foto BK Buzet.

Sledite nam