22. junija 2015

Uspeh s približno 300 udeleženci in spremenjeno traso – na bolje! Alpe Adria MTB Giro pripravljen na predloge in spremembe za naslednje leto.

MTB Giro kot integralni del prireditve

Menjava dneva na nedeljo se je izkazala kot zadetek v polno. Brez škodoželjnosti, a vreme, kot so ga imeli na cestnem delu prireditve, bi MTB del gotovo zatrlo.

Tako se je zbralo okoli 300 tekmovalcev, ki so sicer pogledovali v nebo, a nas je na srečo spremljalo sonce in nekaj oblakov.

Po zaprtem startu, ki je za razliko od nekaterih drugih dirk v regiji trajal samo kake tri kilometre, se je začel edini resni problem trase: 14 kilometrov dolg vzpon na prelaz pri Kepi. Jepca je trening vzpon vseh domačih triatloncev in XTERRA tekmovalcev, zato nedomačini nismo imeli možnosti. Vseeno smo se dobro borili in malo mešali štrene.

Na spustu v Belco je plaz odnesel lep kos ceste. Še do pred nekaj dnevi cesta ne samo da ni bila prevozna, bila je tudi neprehodna. A vendar so naši ljudje ta del pripravili, da je bil prevozen in to samo zaradi tekme. Zahvaljujem se v imenu sodelujočih in globok poklon vsem, ki so to omogočili.

Slovenski del trase je na žalost ostal isti. Ravnina po kolesarski poti vse do Italije. Monotonost sta prekinila le dva ovinka skozi center Kranjske Gore in množica navijačev.

Italijanski del narodnostnega ozemlja je spet doživel spremembe na bolje. Še nekaj več nemogočih vzponov, ki so sicer kratki in lepo popestrijo traso.

Tudi na avstrijskem delu je bilo nekaj sprememb, ki so popestrile sicer noro hitro vožnjo proti Beljaku. Nekaj izletov na cesto plinovoda, kratki in sladki tehnični spusti in kaka rampa so bili dobrodošla sprememba.

Vtis z letošnjega Alpe-Adria Bikefestival Villach, Tarvis, Kranjska Gora je zelo pozitiven. Čeprav je le nekaj manj kot 2000 višinskih metrov, njegova dolžina 105 kilometrov in nekaj res strmih ramp naredi traso precej naporno. Zaželeno bi bilo le, da se prebudijo še v turistični organizaciji Kranjske Gore in na slovenskem delu trase le to naredijo malo bolj zanimivo. Organizator Paco Wrollich je pripravljen sprejeti predloge trase in jo popraviti, seveda v mejah normale, ki bi upoštevala tudi rekreativne kolesarje.

Tekmovalni del prireditve

Alpe Adria MTB Giro 2015 je sicer zmagal Avstrijec Simon Schupfer (RC Fitstore 24) v času 3 ure 46 minut 19 sekund. Drugi je bil Martin Walder (Lrc Dolomite Bike) in tretji Andreas Huber (Team Chiemgau Edv). Naš Lenart Noč (Uni Team) je bil četrti.

Druge slovenske uvrstitve: Gorazd Konc 9, Aleš Boben 32, Simon Pernovšek 33, Tine Zupan 37, Tomaž Kučan 38, Simon Slejko 58, Dejan Kneževič 155, Iztok Ocepek 166 in Simon Gregorčič 167.

Rezultati

alpe-adria-bikefestival.com

Na uvodni sliki prvi štirje pri vožnji skozi Kranjsko Goro. Slika organizator.

Sledite nam