26. decembra 2016

V novem parku v Kelowni, BC, je Bas van Steenbergen postavil svojo sanjsko progo in se po njej spustil s pisano druščino frirajderjev, slopestyle asov in dirkačev.
Si predstavljaš, kako bi zgradil svojo najbolj noro tekočo, ritmično progo? Zdaj pa načrte, ki ti rastejo v glavi, povečaj za nekajkrat in dobiš “Ritem”.

Rhythm je nova proga, ki je nastala v domišljiji kanadskega frirajderja in graditelja Basa van Steenbergna. Pred zimo so jo dokončali v parku Big White v Kelowni v Britanski Kolumbiji in nanjo pred kamerami spustili lepo mešano druščino dirkačev, frirajderjev in slopestyle asov: v filmčku letijo, pumpajo in drvijo Brett Rheeder, Carson Storch, Ryan “R-Dogg” Howard, Mitch Ropelato, Thomas Vanderham in graditeljev brat Tom van Steenbergen.

Za razliko od marsikatere proge, ki jo postavijo le za snemanje in jo morajo nato podreti ali pa jo vsaj skrivati pred navadnimi smrtniki, bo Rhythm spomladi odprt za vsakogar v novem parku na smučišču Big White. Tisti “za vsakogar” je seveda zelo relativen, saj skoki ne bodo prav majhni, tudi če se do pomladi opazno posedejo pod snegom …

Pogovor z Basom

Še video iz zakulisja snemanja


In en POV, Vanderham za Rheederjem


Uvodna fotografija Harrison Mendel/Red Bull

Če se je še komu zalepila v uho glasbena podlaga – to so Kid Karate iz Dublina

Sledite nam