24. novembra 2019

Tudi letos v ljubljanskem Koloseju in nadaljevanje v Areni, kjer so se tekmovalci in tekmovalke sprostili na bowlingu.

Tudi letos je zaključna prireditev s podelitvijo priznanj najboljšim v gorskem kolesarstvu in disciplini BMX race potekala v ljubljanskem Koloseju. Po uvodnih govorih Jana Starmana, predsednika odbora za gorsko in BMX kolesarstvo, in Tomaža Grma, predsednika Kolesarske zveze Slovenije, se je pričela podelitev, a letos s kar nekaj manjkajočimi imeni dobitnikov priznanj.

Po končanem uradnem delu se je družba preselila čez cesto, kjer so se po naporni sezoni tekmovalci, tekmovalke in spremljevalci sprostili na bowlingu.

BMX

Tudi letošnjo sezono s petimi dirkami slovenskega pokala. Prvi dve dirki sta bili v sklopu serije Alpe-Adria v Mariboru, nato prvič v sklopu Alpe-Adria tudi v Ljubljani na Race Ljubljana 2019 in na koncu še državno prvenstvo v Mariboru.

Kategorijia do vključno osem let. Prvo mesto je osvojil Tine Gostenčnik, drugo mesto Max Sliško (oba BSX Racing Team), tretji je bil Ožbej Golja (KK Črn trn).

Kategorija 9 in 10 let. Skupna zmaga za Jošta Ložarja (KD Rajd), drugo mesto je osvojil Mak Breznik Falk, tretji je bil Žan Kogler (oba BSX Racing Team).

Kategorija 11 in 12 let. Največ točk je zbral Gaj Palčnik, drugo mesto je osvojil Miha Čeh (oba BSX Racing Team), tretji je bil Val Trinle Lampič (KD Rajd).

Kategorija 13 in 14 let. Skupna zmaga v roke Timu Rovtarju (KK Črn trn), drugo mesto je pripadlo Niku Golobu (TBP Lenart) in tretje Maticu Sitarju (KD Rajd).

V kategoriji 15 in 16 let je največje število točk osvojil Gaj Gorza (TBP Lenart), drugo mesto je osvojil Staš Lukić, tretji je bil Tio Ošlak (oba BSX Racing Team).

Kategorija 17+. Skupna zmaga v pokalu v roke Tilnu Franku (BSX Racing Team), drugo mesto Juretu Goršetu (KD Rajd), tretje mesto je osvojil Žiga Omerzu (BSX Racing Team).

V kategoriji Cruiser je skupno zmago osvojil Jani Volk (KK Črn trn), drugo mesto Kristjan Kocmut (BSX Racing Team) in tretje Rok Bajc (KK Črn trn).

Med klubi je skupno zmago (štele so se točke najboljših petih tekmovalcev) osvojil mariborski BSX Racing Team, ki jih je zbral 1344, drugo mesto je pripadlo KK Črn trn (1216) točk in tretje ljubljanskemu KD Rajd (1160 točk).

Spust

Letos so za točke pokala Unior Downhill Cup štele dirke DH Lošinj, DH Maribor, DH Javor, DH Sorica in DH Cerkno.

Najstarejšo kategorijo v spustu (veterani) je zaznamovala trojica Gašper Jereb (ŠKTD Avče), Boštjan Volf (Wolf Racing Team) in Robert Bavdaž (Deš Fleš).

V amaterski kategoriji je tretje mesto osvojil Hrvat Marko Valić (KK Jastrebarsko WD40 Bike), drugi je bil Matic Kokl (MTB klub Kranj), skupno zmago pa je slavil Andreas Vidovič (DH Visit Pohorje).

V najmlajši spustaški kategoriji U15 je slavil Hrvat Frane Medić (Biciklistički klub Crikvenica), Tomo Joksimović Terpin (Sinter Brakes Team) je osvojil drugo mesto, tretji je bil Mark Rombo (Rajd Ljubljana).

Kategorija U17. Nace Kokelj (Wolf Racing Team) je zbral največ točk, Črtomir Svetec (ŠD Supersnurf) je osvojil drugo, Žan Sirk (Rajd Ljubljana) pa tretje mesto.

V kategoriji U19 je slavil Marko Niemiz, drugi je bil ĆŽak Gomilšček, tretji pa Žan Pirš (vsi Sinter Brakes Team).

Med ženskami sta se za točke v pokalu borili dve, največ jih je zbrala Naja Stipanič (KK Črn trn), nekaj manj pa Katarina Primožič (Batt Team).

V elitni kategoriji je v zelo napeti sezoni na koncu slavil Jure Žabjek (Unior Devinci Factory Racing), drugo mesto je pripadlo Rudiju Pintarju (Sinter Brakes Team), tretje pa Luka Berginc (KK Črn trn).

Med klubi je z 4418 zbranimi točkami slavil Rajd Ljubljana, na drugo mesto so se z 2329 točkami uvrstili tekmovalci KK Črn trn, tretje mesto je pripadlo ekipi Wolf Racing Team (1887 točk).

Naj tekmovanje letošnje sezone Unior Downhill Cup je DH Maribor.

Skupni seštevek po kategorijah najdeš na prijavim.se

Kros

Prva dirka je bila v Vrtojbi (XC Griči), ki je bila na sporedu 24. marca, sledila je XCO Završnica (14. aprila), nato XC Kamnik (12. maj). Mesec junij je bil bogat z dirkami v krosu, saj so se zvrstile kar štiri. XC Kočevje je bila na sporedu 2.junija, XCO Samobor 16. , XC Ravne 25. in XC Črni Vrh 30. junija. Po poletnem predahu je sledila še dirka XC Kope, ki je bila na sporedu 8. septembra. V pokalu mladih je bila še ena dirka več – XC Energija Kočevje, ki je bila na sporedu 6. oktobra.

Amaterke – skozi sezono sta pridno nabirali točke Urška Markič (Calcit Bike Team) in Tamara Rucco.

Amaterji. Prvo mesto je osvojil Simon Erjavec (Calcit Bike Team), drugo mesto Aleš Čibej (KK Ravne), tretji je bil Matej Razingar (KK Završnica).

V kategoriji veterank je z največ zbranimi točkami na prvem mestu končala Ana Podpečan, na drugo mesto se je uvrstila Mira Kranjec (obe Calcit Bike Team), tretja je bila Martina Utranker (ŠD 2Simpl).

Veterani 4. V najstarejši kategoriji je slavil Italijan Claudio Pezzin (Cube Crazy Victoria Bike), na drugem mestu je končal Hrvat Ćiro Gomojić (BK MTB Istra Pazin).

Veterani 3. Tine Zupan (Scott Team) prvo mesto, Janez Vovk (Calcit Bike Team) drugo mesto, Peter Vesel (Proadventure-Zpivit Sport) tretje mesto.

Veterani 2. Mitja Tancik (Enaregijateam.com) prvo mesto, Robert Blaznik (MBK Črni Vrh) drugo in Mitja Černe (Deš Fleš) tretje.

Veterani 1. Največje število točk je skozi celotno sezono uspelo zbrati Urošu Miklju (Calcit Bike Team). Na drugo mesto se je uvrstil Matjaž Budin iz MBK Črni Vrh, tretji je bil Primož Jurak (ŠD 2Simpl).

Najmlajše kategorije

U7 – Patrik Gladek, Tilen Rupnik (oba MBK Črni Vrh), Jon Strašek (KK Bike-EK Haloze 2002).

U9 W – Neža Utranker (ŠD 2Simpl), Kaja Pevec (Energijateam.com), Anamarija Kosec (Calcit Bike Team).

U9 – Tine Mlakar, Lan Rupnik (oba MBK Črni Vrh), Žan Šekoranja (Calcit Bike Team).

U11 W – Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team), Neža Kobal (Energijateam.com), Metka Mrak (KD Sloga 1902 Idrija).

U11 – Maks Majnik (Calcit Bike Team), Lenart Dejak (Energijateam.com), Jakob Krapež (Calcit Bike Team).

U13 W – Meta Tancik (Energijateam.com), Eva Terpin (MBK Črni Vrh), Maruša Tereza Šerkezi (Calcit Bike Team).

U13 – Jernej Rudolf (MBK Črni Vrh), Gašper Štajnar (Calcit Bike Team), Juš Ažman (KK Završnica).

U15 W – Hana Kranjec Žagar (Calcit Bike Team) je že desetič končala na samem vrhu v pokalu! Tina Smrdel je osvojila drugo, Ivana Klemenčič (obe MBK Črni Vrh) pa tretje mesto.

U15 – Žan Pahor (Energijateam.com), Marcel Gladek (MBK Črni Vrh) in Ambrož Vovk (Calcit Bike Team).

Mladinske kategorije

Med dekleti v kategoriji do 17 let je slavila Hrvatica Anja Nadu (BK Montes), na drugo mesto se je uvrstila Ema Movrin (Energijateam.com), tretje mesto je osvojila Daša Mlakar (MBK Črni Vrh).

Med fanti do 17 let je skupno zmago osvojil Jure Rus (MBK Črni Vrh), drugo mesto je pripadlo Hrvatu Franu Bošnjaku (BBK Šišmiš), tretji je bil Tine Jereb (MBK Črni Vrh).

V kategoriji U19 W je skozi celotno sezono največ točk zbrala Tamara Homar , na drugo mesto se je uvrstila Ana Janežič (obe Energijateam.com), tretja je bila Italijanka Asia Zontone (ASD Jams Bike Team Buja).

Med starejšimi mladinci v kategoriji U19 se je po številu točk na prvo mesto uvrstil Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh), na drugo mesto Teo Pečnik (KK Ravne), tretje pa je osvojil Blaž Žle (Calcit Bike Team).

Elitne kategorije

Ženske U23 in elite – skupna zmaga v roke Tanji Žakelj (Unior Devinci Factory Racing), drugo mesto je pripadlo Viti Movrin (Energijateam.com), tretja je bila Maruša Knap (Calcit Bike Team).

Kategorija U23 – Matevž Govekar (MBK Črni Vrh), David Ivartnik (Energijateam.com) in Miha Klemenčič (MBK Črni Vrh).

V kategoriji elite je Rok Naglič (Calcit Bike Team) osvojil prvo, Gregor Dimic (Energijateam.com) drugo, Gregor Krajnc (Calcit Bike Team).

V združeni kategoriji U23 + elite je bil vrstni red enak kot v elitni kategoriji. Rok Naglič, Gregor Dimic in Gregor Krajnc.

Med klubi je v pokalu SloXcup prvo mesto osvojil kamniški Calcit Bike Team, na drugo mesto se je uvrstila ekipa MBK Črni Vrh, tretji so bili domžalski Energijateam.com.

Najboljša dirka v slovenskem pokalu je bila XC Kočevje.

Vse vrstne rede po kategorijah in število osvojenih točk na posameznih dirkah najdeš na tem mestu.

Foto prijavim.se

Sledite nam