26. decembra 2018

Primerno kratke, hitre in zadnje letos. Matej Lovše odhaja, nezgoda v Idriji, ena o dopingu, nekaj biomehanike in drugi del kolesarskega popotovanja Nathalie Schneitter na mtb.hr.

Zopet se beremo v letu 2019

Matej Lovše se po mnogih sezonah poslavlja od ekipe TUŠ T.E.A.M.. Zadnja dirka, ki jo je odpeljal v zelenem, je bil ciklokros v Novi Gorici. Kam bo Lovšeta, nekdanjega, večkratnega državnega prvaka v gorskokolesarskem krosu in aktualnega amaterskega svetovnega prvaka v kronometru, odpeljalo v prihodnje, bomo poročali takoj, ko se Mateju razveže jezik.

Nesreča nikoli ne počiva. Tokrat se je 24. decembra zgodila v Idriji in sicer med snemanjem kolesarskega videa. Snemalcu se je odlomila veja in je zgrmel na tla. Več na idrija.com.

Ena o dopingu. Na to temo se je v svojih Zapisih izpod kolesa na prijavim.se razpisal Robi Jenko. Vedno zanimiva tema, predvsem pa ene tistih, ki med komentatorji požanje največ odziva. 

Primer dobre prakse – optimizacija biomehanike kolesarjenja. Telesna drža, gibljivost, mišična jakost in meritve sil na pedalih. Vse to na polet.delo.si

Še enkrat v tem letu kliknimo na mtb.hr. Tam si preberi nadaljevanje balkanksega kolesarskega popotovanja z Nathalie Schneitter in Cornelio Hug. Po Dalmaciji sta pot nadaljevali proti kanjonu Tare in globlje v notranjost, na koncu pa še Zagreb in Ljubljana ter Golovec Trails

Naslovno fotografijo smo si sposodili na Matejevem profilu facebook

{loadposition inside}

Sledite nam