15. januarja 2013

V nedeljo na Soriški planini zmaga Bojana Novaka pred Maticem Hribarjem in Andrejem Šumbergarjem. Serija se 3. februarja nadaljuje na Voglu.

Na Soriški Planini je bila v nedeljo prva tekma za slovenski skibike pokala, ki jo je po lanskoletni uspešno izpeljani tekmi tudi letos organizirala ekipa s soriške planine. Poroča Hopsi, zaenkrat brez fotografij akcije, a kakšen video gotovo sledi:

Medtem, ko so meteorologi za nedeljo 13. vztrajno napovedovali slabo vreme, so imeli na Soriški Planini celoten vikend veliko dela z organizacijo različnih tekmovanj, med njimi tudi tekme Skibike pokala.

Vreme nam ni bilo ravno naklonjeno, saj je v nekaj urah zapadlo kar nekaj centimetrov snega, kar pa ni ustavilo starih znancev lanskoletnega srečanja. Čeprav so nekateri manjkali, so se pojavila tudi nekatera nova imena. Upamo, da se bodo še v večjem številu na prihodnjih tekmovanjih, ki bodo na Voglu 3. februarja, na Rogli 24. februarja in finale 9. marca na Soriški Planini.

Tekma je bila izpeljana v dveh tekih in po primerjavi časov je bil razplet takšen:

Na tretjem mestu s časom 38,59 Andrej Šumbergar, ki je bil lansko leto drugi, lanskoletni zmagovalec Matic Hribar je s časom 37,64 tokrat pristal na drugem mestu. Oba pa je prehitel očitno dobro pripravljeni Bojan Novak, ki je prvega zasledovalca s časom 35,52 prehitel za dobri dve sekundi.

Domačin Mohor Kejžar je končal četrti, peti je bil primorski predstavnik Matej Lovrič, ki je lansko leto stal na stopničkah na tretjem mestu. Šesti je prispel skozi cilj najmlajši skibike predstavnik Matija Trnovec. Tolažilno nagrado z nekonkurenčnim kolesom je že drugo leto zapored prejel Marko Reja. Anže Matuc pa je žal s padcem polomil kolo že na prostem treningu, na srečo brez telesnih poškodb.

Vrstni red prve tekme:
1. Bojan Novak (Skibike) 35,52
2. Matic Hribar (SMX) 37,64
3. Andrej Šumbergar (Snowscott) 38,59
4. Mohor Kejžar (BMX) 39,28
5. Matej Lovrič (Skibike) 39,56
6. Matija Trnovec (Skibike) 44,57
7. Marko Reja (Skibike) 45,29
Anže Matuc (Skibike) odstop

Skupno točkovanje:
1. Bojan Novak – 100
2. Matic Hribar – 80
3. Andrej Šumbergar – 60
4. Mohor Kejžar – 50
5. Matej Lovrič – 40
6. Matija Trnovec – 30
7. Marko Reja – 20
8. Anže Matuc – 0

Hribar, Novak in Šumba na podelitvi, foto Jure Čufer.

Sledite nam