14. aprila 2017

Če se še odločaš kam za velikonočni ponedeljek, potem je Vrtojba pravi cilj. Močna, celo olimpijska zasedba in odlična organizacija kličeta k obisku.

Odlična hrana in izbrana vina niso edini razlog za obisk. Na Biljenskih gričih pri Vrtojbi se namreč obeta pravi spektakel v olimpijskem krosu.

Ob dvajseti obletnici dirke XC Griči je Deš Fleš pripravil dirko, ki bo ena močnejših pri nas. Dirka druge kategorije Mednarodne kolesarske zveze je namreč na praznični dan pritegnila imena, ki se ponavadi pojavljajo v svetovnem pokalu. In to ne samo na štartu ampak tudi na stopničkah! Na nekoliko spremenjeni in atraktivni progi se bodo za zmago in dobre uvrstitve borili tekmovalci in tekmovalke, ki so nastopili tudi na olimpijskih igrah v Riu.

Dekleta

Poleg Tanje Žakelj, ki je dobro formo nakazala na Kamenjaku s prvim in v Nalsu s petim mestom, bo gledalce pritegnila Ukrajinka Jana Belomojna, deveta z olimpijskih iger lani in z bronom svetovnega prvenstva 2015. Pretekli vikend tudi zmagovalka izredno močno zasedene dirke v nemškem Bad Sackingenu.

Poleg njiju se bodo z njima pomerile tudi naša močna mladinka Vita Movrin in še nekaj močnih italijanskih tekmovalk, kot sta Serena Calvetti in Jessica Pelizzaro, ter tekmovalke iz Avstrije, Slovaške in Hrvaške.

Fantje

Pri moških ne bo nič drugače. Poleg naših najboljših, Hribovška, KrajncaNagliča, Dimica in ostalih, bosta nastopila tudi brata Luca in Daniele Braidot iz bližnjih Moš, za katera bo to že četrta dirka v prav toliko dneh. Od 14. do 16. aprila nastopata na etapni dirki druge kategorije Volcat v okolici Barcelone.

In da naši ter Braidota ne bodo imeli prav lahkega dela, bodo poskrbeli še Mirko Tabacchi, Gerhard Kerschbaumer, Michele Casagrande, Nadir Colledani, Moreno Pelizzon, Lorenzo Samparisi, Beltain Schmid, Maximilian Vieider … kolesarji, ki so trenutno v širšem vrhu evropskega krosa.

Mladinci

Tudi dirka mladincev bo druge kategorije Mednarodne kolesarske zveze, zato tudi tu pričakujejo močno udeležbo iz tujine, pa tudi naši mušketirji Miha Klemenčič, Matjaž Lozar, Matevž Govekar, Anže Skok in David Ivartnik bodo lahko na domačih tleh prišli do točk.

To pa seveda ni vse, saj se bodo dirke vrstile preko celega dne. Od najmlajših pa do najstarejših kategorij boste prav gotovo našli svojega favorita, za katerega boste lahko navijali.
Vse skupaj organizator pričakuje skoraj 400 tekmovalcev!

Deš Fleš
Dogodek na facebooku

Preberi še:
XC Griči: Video napoved
Bliža se: XC Griči

Sledite nam