7. julija 2012

Primož Gulin priznava, da se je na BC Bike Race singlov že (skoraj) prenažrl. Poroča pred današnjo zadnjo etapo s ciljem v Whistlerju.

Primož Gulin, prvi slovenski udeleženec verjetno najbolj mtb etapne dirke na svetu BC Bike Race v Britanski Kolumbiji v Kanadi,  se je oglasil po petkovi šesti in predzadnji etapi v Squamishu. Več fotografij objavimo, ko po prihodu v cilj strne občutke.

Takole sporoča “Prymosh Goolin”:

Preživel sem tudi šesti dan. Podrobneje bom nastop opisal na koncu, saj vmes ni časa. Potrebna je regeneracija, saj so etape tehnično zelo zahtevne in na sigletrackih je treba delati, saj je majhna nepozornost lahko usodna. Zamislite si vsak dan po 40 km singlic, jih imam pocasi že polna jaj… !

V soboto bom odplesal zadnjo sekvenco sigletrackov v Whistlerju, zadnjih 25 km, ampak gotovo najlepših, utrjenih in hitrih singlc, take kot so meni všeč.

Današnja etapa se mi je zdela podobna našim maratonom, s 50 km 2200 m višincev, z lepimi utrjenimi singli, a tudi z enim dh odsekom, kjer sem hodil – namrec nočem obiskat kake bolnice. Tukaj domačini furajo kot norci, pa tudi potolčenih vidiš vsak dan več.

Danes sem bil 16. v veteranski kategoriji nad 40 let, včeraj v najdaljši etapi prav tako. Samo za zanimivost: od 180 veteranov na štartu nas je ostalo nekaj manj kot 80, ostali so po gozljivih prvih treh etapah (mraz, dež, blato do kolen in zelo tehnični singli) presedlali v bolj turistično, krajšo različico Challenge.

Še zdaleč si nisem mislil, da bo ta dirka tako zahtevna. Ubije te namreč psihično, telesno, pa tudi kolo je na zelo težki preizkušnji. Tu mehaniki delajo vsak dan do 8. ure zjutraj, da zagotovijo vsem, da lahko naslednji dan štartajo. Jaz sem mel probleme le z obročem, danes sem zamenjal verigo in nazaj obroč. Toliko korenin in skal še nisem videl, pa tudi pošteno povedano verjetno nekaj časa po singlih ne bom kolesaril! 🙂

www.bcbikerace.com

Video 6. etape

Sledite nam