20. decembra 2015

CX Trzin Janu Tratniku pred Petrom Zupančičem in Gregorjem Dimicem. Pici Bici poskrbel za lepo gozdno hipsterijo.

Peto preizkušnjo slovenske ciklokros sezone je v soboto v Trzinu dobil Jan Tratnik (Amplatz BMC) pred Petrom Zupančičem (Calcit bike team) in Gregorjem Dimicem (Energijateam.com). Vsi trije so nastopili v kategoriji od 19 do 40 let. Jan in Pero sta štartala na kolesih za ciklokros, le Jan pa je bil s takšnim kolesom tudi v cilju – Pero ga je po okvari namreč zamenjal za gorsko.

Tratnik, ki je na zadnjih dveh dirkah v Šenčurju in Kranju zaostal le za zmagovalcem Matejem Mohoričem, je tokrat zmagal z dobro minuto prednosti. Varno prednost si je prikolesaril že v začetku 45 minut in krog dolge dirke. Na 2,4 km dolgem krogu v gozdu ob trzinskem športnem parku si najhitrejši opravili osem krogov.

“Lepa dirka, škoda da ni bilo Mateja in še koga od profesionalcev,” je v cilju povedal 25-letni Jan, ki mu je disciplina res pri srcu in ne skriva, da bi se rad poskusil tudi na kakšni višji ravni. “Rad bi videl, kje sem v ciklokrosu v mednarodni konkurenci, a bi potreboval tudi podporo ekipe.”

Tik za Dimicem sta se za zmago pri starejših od 40 let usekala Iztok Kuret (Alpe) in Dušan Hajdinjak (Turbo Tropovci) in prvič v tej zimi je bil močnejši slednji. Tretje mesto si je prikolesaril Gregor Miklič (Calcit).

Dirko mladincev je dobil Blaž Dragar, žensk pa Vita Movrin (oba Energijateam.com). Med mlajšimi od 15 let sta zmagi slavila Ana Ahačič (KK Sava Kranj) in Matic Kranjec Žagar (Calcit).

Po štirih preiskušnjah – Škofji Loki, Tropovcih, Šenčurju in Kranju – ki so brez sodnikov štele le za neuradno zimsko ligo, je bila to prva dirka za “prave” pokalne točke. Prireditelji iz ljubljanskega društva Pici Bici, ki so nedavno ugriznili že v Dust Lust, so se izkazali.

Naslednja preizkušnja bo že naslednjo nedeljo 27. decembra v Novem mestu. 

Vrstni redi na prijavim.se 

Fotografije Grega Stopar

Sledite nam