Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
1. avgusta 2015

Peter Vesel je v četrti etapi etapne dirke Sudety MTB Challenge ponovno osvojil drugo mesto, na peti, ki je bila dolga preko 70 km in z veliko asfalta, pa tretje.

Za konec še …

Peter Vesel je v četrti etapi etapne dirke Sudety MTB Challenge ponovno osvojil drugo mesto, na peti, ki je bila dolga preko 70 km in z veliko asfalta, pa tretje.

Zadnja, šesta etapa dirke Sudeti MTB Challenge je spet bila dolga, imela je namreč preko 80 km in je bila polna presenečenj. Začela se je zložno z vzponom za ogrevanje in lepim spustom v drugi polovici pa je pokazala zobe. Malo ravnine, ki so jim sledile neverjetne rampe na vzponih in hitri makadamski spusti in tako vse do cilja. Etapa za velike in močne. Peter se je dobro boril s tekmeci in utrujenostjo po tednu dni razmetavanja. Na začetku je celo za dobro uro vozil v vodilni skupini, potem pa je moral spustiti, saj so napori zadnjih dni prišli za njim.

Na koncu je v etapi osvojil šesto mesto in skupno po sedmih dneh zasedel drugo mesto.

Izkušnja in avantura etapnih dirk

Peter: ”Ena od najtežjih, najbolj pustolovskih dirk, ki sem jih kdaj odpeljal. Bila je še toliko bolj posebna, ker sem imel povabilo organizatorja. Res zelo lepa dirka z velikim občutkom skupnosti med ekipo mehanikov, maserjev, medicincev in seveda kolesarjev. Ena dobrih stvari v gorskem kolesarstvu je, da te popelje v kraje , ki jih drugače nikoli ne bi obiskal. Jaz se bom vedno spominjal lepih spomenikov in pravljičnih razgledov, ki sem jih doživel na potovanju skozi to tiho, lepo deželo. Pa čeprav na visokem srčnem utripu.”

Challenge v grobem

Sudety MTB Challenge se odvija globoko v gozdovih na jugu Poljske, in ob meji s Češko. Dirkaš po grebenih, ki so ustavili vojske, bili varovani z graničarji in za prehod katerih je bil potreben potni list še pred kakim desetletjem. Voziš skozi vasi, ki so ostale v preteklosti, mimo starodavnih utrdb po poljskih poteh in stezah, ki niso bile narejene, ampak so nastale v stoletjih prehodov pod nogami in kopiti. Je strmo in pogosto mokro. So korenine, veliko njih in seveda skale in kamenje.

Navkljub vsemu pa je dirke posebna, vzdušje neponovljivo in ljudje so prijazni in odprti. Sudety MTB Challenge je dirka polna presenečenj. Potrebuješ pa odprtost in občutek za avanture. To je dirka, ki ne bo razočarala.

Uvodna slika: zmagovalec Čeh Pavel Michal, Peter in tretji, Belgijec Ken Hermans.

www.mtbchallenge.com

Preberi še:
Sudety MTB Challenge: Pri veteranih slovenska zmaga (2014)
Sudety MTB Challenge, Peter Vesel gre na vzhod
Sudety Challenge, Peter Vesel po treh etapah drugi skupno.

Foto Nejc Vesel

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam