Rok Naglič
4. maja 2021

Naglič, Knapova in Starman zaključili z dirkami v Turčiji, Calcitova mladina se je mudila v Avstriji, v Švici pa so na pokalu Proffix nastopila skoraj vsa svetovno znana imena olimpijskega krosa.

Turčija

Pester dirkaški teden so zaključili Calcitova Rok Naglič in Maruša Knap ter Rajdov Jaka Starman. V turškem Kayseriju so čez vikend nastopili na še dveh mednarodnih dirkah UCI. V soboto na dirki druge kategorije je Rok osvojil četrto mesto, Maruša je bila sedma, Jaka pa dirke ni končal. V nedeljo sta na dirki kategorije C1 Rok in Maruša ponovila sobotni uvrstitvi, Jaka pa je končal na 17. mestu. Roku je na obeh dirkah do stopničk zmanjkalo manj kot pol minute.

Soboto je pri moških krojil Ukrajinec Oleksandr Konjajev, pri ženskah pa je že tretjo zaporedno zmago v tednu dni dosegla njegova rojakinja Irina Popova. V nedeljo je zmago in 60 točk UCI osvojil Italijan Alessio Agostinelli, Rok Naglič je bil s svojo vrstitvijo bogatejši za novih 25 točk. Pri ženskah je še enkrat zmagala Popova in odnesla maksimalen izkupiček točk, Maruša Knap je Sloveniji prikolesarila 16 točk.

Vrstni redi na xcodata.com.

Naslovna fotografija: Rok Naglič v kazahstanskem sendviču, foto organizator.

Avstrija

Mladi gorski kolesarji so minuli konec tedna nastopali pod Peco na avstrijskem Koroškem na tekmovanju za mlade MTB Nachwuchscup 2021 Petzen XCO.

Na sobotnem eliminatorju je bila najuspešnejša Hana Kranjec Žagar (Calcit bike team) s 6. mestom v kategoriji U17, v nedeljskem krosu pa Maruša Tereza Šerkezi (KD Rog, BTC City Ljubljana Scott) s tretjim mestom v kategoriji do 15 let in Maks Majnik (KD Rog, Pogi Team Generali) prav tako s tretjim med dečki do 13 let. Hana je bila v svoji kategoriji 4., Gašper 5. in Tajda 6.

Vrstne rede najdeš na my.raceresult.com.

Švica

Švicarski pokal Proffix v Leukerbadu sicer brez Slovencev, a teden dni pred začetkom svetovnega pokala v olimpijskem krosu z resnično zvezdniško zasedbo. V moški kategoriji si je konkurenco podredil Britanec Tom Pidcock, ki je drugouvrščenega Francoza Titouana Caroda (Absolute-Absalon BMC) ugnal za več kot tri minute. Tretje in četrto mesto sta si privozila Kanadčana Sean Fincham in Carter Woods, oba člana ekipe Norco Factory Team XC. Na peto mesto se je zavihtel Švicar Filippo Comombo (Absolute-Absalon BMC).

Devetnajstletna Avstrijka Mona Mitterwallner (Trek Vaude) je za skoraj dve minuti prehitela Američanko Kate Courtney (Scott-Sram MTB Racing Team) in bila za skoraj tri minute hitrejša od Francozinje Pauline Ferrand Prevot (Absolute-Absalon BMC). Četrto in peto mesto sta zasedli Nemka Nina Benz (JB Brunex Superior Factory Racing) in Švicarka Jolanda Neff (Trek Factory Racing XC). Slednja je v cilju zaostala dobrih pet minut.

Vrstni redi

Preberi še

Olimpijski kros: Reprezentanca v Italiji, posamezniki v Turčiji

Sledite nam