Rok Naglič
Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
28. aprila 2021

Z željo po nabiranju kilometrov in v iskanju prave forme za nadaljevanje sezone se je kar nekaj Slovencev in Slovenk odpravilo na dirke.

Pester dirkaški vikend je za nami. V pomanjkanju dirk na domačih tleh in v neposredni blžini so se nekateri slovenski tekmovalci odpravili na dirke v Turčijo, močno okrnjena slovenska reprezentanca pa je pod taktirko selektorja Matjaža Budina tekmovala dirki italijanskega pokala v Canevi v provinci Pordenone.

Italija

Ca’neva Trophy 2021

Dirka kategorije C2 je na start privabila tudi nekaj slovenskih reprezentantov. V močni mednarodni konkurenci so nastopila mnoga znana imena gorskokolesarskega krosa. V moški konkurenci so prvih pet mest zasedli Filipo Colombo (Absolute Absalon BMC), Jordan Sarrou (Specialized Racing), Alan Hatherley, Simon Andreassen (oba Cannondale Factory Racing) in Gerhard Kerschbaumer (Specialized Racing). Od Slovencev se je najvišje uvrstil Jakob Klemenčič. V krstni sezoni v kategoriji mlajših članov je v absolutni konkurenci zasedel 40. mesto. Matevž Lozar je bil 58. Nastopiti bi morala tudi Matic Kranjec Žagar in Teo Pečnik, a sta pred dirko zbolela in nista bila na startu.

V mladinski konkurenci je s petnajstim mestom najvišje posegel Tine Jereb. Nace Gnezda je dirko končal na 44. mestu. Miha Smrdel je bil 48., Jure Rus pa je zaradi tehnične okvare odstopil. Med mladinkami Daša Mlakar dirke ni končala. V absolutni ženski kokurenci smo bili brez predstavnic, saj je zbolela tudi Vita Movrin. Zmage se je veselila Lena Gerault (VCA Anjos Asterion). Na drugo stopničko je stopila Laura Stigger (Specialized Racing), tretja je bila Chiara Teocchi (Trinity Racing).

Poročilo in vrstni redi na planetamountainbike.it.

Turčija

V Turčijo so se po točke UCI odpravili Rajdovec Jaka Starman ter Calcitovca Rok Naglič in Maruša Knap. V desetih dneh nameravajo odpeljati štiri dirke.

Best High Altitude MTB Cup (23. april)

Na visoki nadmorski višini je na prvi dirki v Turčijo Rok Naglič (Calcit Bike Team) zasedel šesto mesto. Za zmagovalcem, Rusom Ivanom Filatovom je zaostal 4 minute in 10 sekund. Na dirki kategorije UCI C2 je Rok prislužil 8 točk. Jaka Starman (KD Rajd) je zasedel 14. mesto. V ženski kategooriji je slavila Ukrajinka Irina Popova, Maruša Knap (Calcit Bike Team) je osvojila šesto mesto in 8 točk UCI.

Velo Erciyes MTB Cup (27. april)

Na drugi dirki je Rok Naglič skoraj posegel po zmagovalnem odru. Končal je na četrtem mestu, tik za zmagovalcem prve dirke Filatovom. Zmago je slavil Ukrajinec Dmitro Titarenko. Rok je na dirki kategorije C1 osvojil 25 točk. Jaka Starman je dirko končal na 18. mestu in le za las zgrešil prvo točko UCI. Maruša Knap je z osmim mestom osvojila 14 točk. Tudi tokrat je zmagala Irina Popova.

Fanta in dekle imajo sedaj nekaj dni počitka in čas za pripravo na naslednjo turško preizkušnjo. Mount Erciyes High Altitude MTB Cup, dirka druge kategorije UCI, bo na sporedu 1. maja.

Vrstni redi na xcodata.com.

Na naslovni fotografiji Rok Naglič. Foto organizator.

Preberi še

Verona MTB International: Tanja in Vita najvišje med Slovenci

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam