29. aprila 2019

Lenart Noč drugi v Rabcu na maratonu Helter Skelter. V Vodicah na krosu kategorije C1 pa četrto mesto Blaže Pintarič in deveto mesto Gregorja Krajnca.

Pester maratonsko-kroskantrijaški vikend pri naših južnih sosedih tudi v znamenju slovenskih tekmovalcev in tekmovalk. Zmagovalca prvega maratona Helter Skelter  v Rabcu sta postala Avstrijec Christoph Soukup in domačinka Andrea Kiršić. V Vodicah na krosu prve kategorije pa na vrhu Italijana Andrea Tiberi in Greta Seiwald.

Helter Skelter, prva dirka v seriji Husqvarna Adria Bike

Prvi maraton serije Adria Bike je bil v Rabcu. Poimenovali so ga Helter Skelter in je upravičil svoje ime. Že podlaga na tem delu Istre je zahtevna. Dež, ki ga ni manjkalo v dnevih pred dirko, je razmere naredil samo še težje. Blatna in spolzka podlaga je tekmovalce prignala na rob sposobnosti in iz njih posrkala še zadnje atome moči. K temu je svoje dodal še startni vzpon v dolžini štirih kilometrov. Tekmovalci so ga začeli prehitro in so zaradi začetnega prevelikega napora pozneje plačevali davek.


Lenart Noč

V teh razmerah se je najbolje znašel Avstrijec Christoph Soukup, ki je za celoten krog potreboval 3 ure in 11 minut. Na drugo mesto je pripeljal Lenart Noč, ki je skupaj z njim vozil večino dirke. Zaostal je le slabe tri minute. Tretji je bil še en Avstrijec Matthias Grick, ki je že stari znanec dirk v Istri.

V deseterico so se od slovenskih tekmovalcev pripeljali še Gregor Sikošek na peto, Jakob Smolnikar na šesto, Mitja Tancik na deveto in starejši veteran Peter Vesel na deseto mesto.

Pri ženskah je bila najhitrejša domačinka Andrea Kiršić, ki je izkoristila svoje poznavanje terena in v drugem delu dirke prehitela precej višje rangirano avstrijsko tekmovalko Angeliko Tazreiter. Na tretje mesto se je pripeljala Kristina Lukačević, ki je za tekmovalko iz ravninskega dela Hrvaške zelo dobro opravila s tehnično zahtevno progo.

Nova dirka v Istri je navkljub težki razmeram zelo lepo uspela in nedvomno se bo prijela. Svoje mesto v koledarju je našla in več kot 400 udeležencev je znak, da si jo tekmovalci želijo. Prekaljeni organizator Adria Bike je poskrbel, da so bili na koncu zadovoljni prav vsi.

Vrstni redi

Obsežna fotogalerija na facebook strani Adria Bike 

Vodice, olimpijski kros prve kategorije UCI

Zahtevno dirko v Vodicah, predvsem zaradi nepopustljivega in ostrega kamenja, je dobil Italijan Andrea Tiberi (Santa Cruz Fsa). Drugi je bil Belgijec Jens Schuermans in tretji Avstrijec Gregor Raggl (Möbel Märki MTB).

Od naših se je najbolje uvrstil Grega Krajnc (Calcit Bike) na deveto mesto. Deseti je bil Matevž Govekar (MBK Črni Vrh), enajsti Boštjan Hribovšek (Calcit Bike), trinajsti Miha Klemenčič (MBK Črni Vrh), štirinajsti Rok Naglič in Jure Belak na šestnajstem mestu (oba Calcit Bike).


Gregor v akciji. Foto Calcit Bike

Žensko dirko je dobila Italijanka Greta Seiwald (Santa Cruz FSA), druga je bila tekmovalka Bosne in Hercegovine Lejla Tanović (Brujula Bike) in tretja Avstrijka Anna Spielmann (KTM MTB Factory). Blaža Pintarič (Pintatim) je bila četrta.

Pri mladincih je bil Teo Pečnik (KK Ravne) drugi, Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh) tretji. Pri dekletih do 23 let pa je bila Maruša Knap (Calcit Bike) tretja.

Vrstni redi

Poročilo ekipe Calcit Bike najdeš na njihovi spletni strani.

Foto Adria Bike

Sledite nam