6. decembra 2018

Najhitrejši slovenski tekmovalec v enduru nazaj k prejšnjemu španskemu proizvajalcu koles. Kapetan ostaja Francoz Thomas Lapeyrie, novi vodja štiričlanske ekipe pa bo Primož Štrancar.

Vid Peršak, štiri leta zapored zmagovalec serije SloEnduro, trikrat državni prvak in tudi najuspešnejši Slovenec v svetovni enduro seriji EWS (letos je bil na Koroškem peti), je novi, četrti član španske ekipe Orbea Enduro Team. Izkušeni trener in tekmovalec Primož Štrancar, eden najtrofejnejših slovenskih gorskih kolesarjev z naslovi državnega prvaka v spustu in krosu, olimpijec in veteranski svetovni prvak v enduru, pa prevzema vlogo vodje ekipe.

V ekipi pod okriljem stare baskovske znamke koles Orbea in s soprokoviteljstvom ameriške znamke izdelkov iz karbona ENVE ostajajo francoski prvak Thomas Lapeyrie, Britanka Becky Cook in Gabriel Torralba, španski prvak iz leta 2017.

Orbea Enduro Team bo nastopil na vseh dirkah svetovne enduro serije in EWS in na še nekaj izbranih tekmovanjih.

Takole je EWS pred dobrim mesecem predstavil ekipo

Vid in Primož o novem kolektivu

Vid je na kolesu Orbea tekmoval že na začetku svoje kariere in še v sezoni 2015, ko je bil član njihove tovarniške ekipe Gaes Orbea Enduro Crew, ki pa ni bila tako podprta in organizirana kot novi Orbea Enduro Team, ki je zaživel letos. Vmes je Korošec, ki zdaj šteje 22 let, nastopal s kolesom drugega španskega proizvajalca Mondraker. Ves čas je tudi sodeloval s Štrancarjem.

Vid je ob objavi nove ekipe za mtb.si povedal: “Z Orbeo sem bil v stiku šele od jeseni in takoj je bilo jasno, da imamo enake interese. Orbea si želi tekmovati na najvišjem nivoju in prav to je tisto, kar tudi sam že ves čas iščem. Kasneje smo uskladili še malenkosti v pogodbi in tukaj je začetek novega sodelovanja z Orbeo. Nisem dosti okleval, saj je to priložnost, za kakršno sem delal že vsa leta!
Veseli me, da se vračam v ekipo, s katero sem že prejšnja leta dobro sodeloval in nenazadnje dosegel nekaj izmed svojih največjih tekmovalnih uspehov.
Tudi ostali člani ekipe so motivirani in veseli, da se bom pridružil ekipi, več pa bom verjetno lahko povedal po prvem ekipnem kampu, kjer se bomo bolje spoznali in dodobra stestirali in nastavili kolesa.
Tudi kolo sem že preizkusil in že po prvih par testnih vožnjah so občutki odlični. Čeprav je kolo povsem drugačno kot tisto, ki sem ga vozil prejšnja leta, so določene stvari zelo podobne in prav to je tisto kar sem najbolj pogrešal.
Noro se veselim nove sezone in komaj čakam prve tekme!”


Primož Štrancar v veteranskih dirkaških dneh, prvi veteranski prvak EWS. Foto Orbea.

Novopečeni “team manager” Primož, ki tudi sam že od začetka discipline nastopa na Orbei, pa: “Z Orbeo sem dnevno v stikih poslovno, seveda bolj gre tukaj za prodajo koles. Ves čas pa malo bedim nad mountain bike sceno. Ko sem se z Vidom dober mesec nazaj pogovarjal glede ekipe, mi je rekel, da nima še nič. Ker je Orbea v sezoni 2018 naredila tovarniško ekipo in s tem promovira njihovo res strupeno orožje Rallon, sem Vidu rekel, da lahko povprašam, če je še kaj prostora v ekipi, čeprav je to že zelo pozno. Trenutni vodja ekipe je predal prošnjo naprej in mi hkrati mi sporočil, da se seli drugam. Stopil sem v stik z vodjo marketinga in povprašal, kako mislijo naprej in kar hitro sem dobil pozitiven odgovor, da jih zanima sodelovanje z mano. Nadaljevanje je bilo pozitivno tudi za Vida.
Z vodstvom Orbee zelo dobro sodelujemo in se dobro poznamo, poznajo mojo preteklost in predanost blagovni znamki. Gotovo mi je bilo z odličnimi rezultati Vida v sezoni 2018 lažje argumentirati, zakaj rabijo prav njega. Navsezadnje je tudi že dirkal za Orbeo. Ekipa je dobro organizirana, kar je za Vida najpomembnejše. Podpora Orbee in nekaterih drugih proizvajalcev je na zavidljivi ravni. Kolektiv v Orbei je mlad in se želi dokazovati, prav tako ima ekipa visoke cilje. Vključno z mano, to mi je izziv!”

www.orbeaenduroteam.com
Facebook @orbeaenduroteam
Instagram @orbeaenduroteam

Preberi še
Enduro Grozni: Zmagovalca Peršak in Dobnigova do skupnih naslovov v SloEnduru
EWS Peca – Jamnica: Peršak peti!

Sledite nam