8. julija 2014

Jan Cimperman v četrtem spustu serij iXS v Franciji 16 sekund za zmagovalcem Athertonom. Pa tudi drugim ves teden ni bilo dolgčas.


Jan Cimperman
(MTB Trbovlje/Specialized) je bil tudi na četrti dirki evropskega pokala v spustu iXS v Les 2 Alpes v Franciji najhitrejši Slovenec. Sicer 10 mest nižje kot pred tednom dni v Val di Sole, a takrat je za Davidom Trummerjem zaostal skoraj 20, tokrat pa za še dosti večjim imenom, Geejem Athertonom, 15,98 sekunde.

Takole poroča Jan: “Vikend v Les2Alpes se je zame dobro izšel. V kvalifikacijah mi je kmalu po štartu snelo verigo, tako da sem vecino proge odpeljal brez poganjanja. V finalnem nastopu sem dobro štartal in do spodnjega dela proge držal dober ritem. V spodnjem delu pa sem naredil nekaj večjih napak. Kljub temu sem z rezultatom zadovoljen.”

Uvrstitve ostalih Slovencev: 64. Matic Habjan (Energijateam.com), 121. Alen Šumandl (Specialized Bike park Pohorje), 127. Jure Cindro (Rajd Funsports).

V drugih kategorijah tokrat brez slovenske udeležbe. Pri ženskah je zmagala Francozinja Myriam Nicole, vodilna v razvrstitvi, Čehinja Jana Bartova, pa s 6. mestom ni zbrala preveč točk. Pred Zarjo Černilogar (Blackthorn GT) ima zdaj 21 točk prednosti. Pri moških je Žiga Pandur (Unior Tools Team) 18., Cimperman pa 35.

Vrstni red finala
www.ixsdownhillcup.com
Posnetek prenosa celotne dirke na redbull.tv

V L2A je bil cirkus ves teden, saj je bil spust le del festivala Crankworx, “franšize” iz Whistlerja. Spodaj dodajamo še video “whip” tekme, več pa na www.crankworx.com

Na uvodni fotografiji zmagovalec spusta Gee Atherton, foto Thomas Dietze.

Sledite nam