15. januarja 2012

Matej Lovše skupni zmagovalec prve slovenske serije v ciklokrosu v tem tisočletju. V Gradišču pri Murski Soboti premočan za Savčana Mezgeca in Kerkeza.

V Gradišču pri Murski Soboti se je s četrtim “ciklokros srečanjem” v organizaciji Turbo teama Tropovci končala prva domače serija v tej terenski kolesarski disciplini.

V 45 minut in krog dolgi moški članski dirki je hitro povedel Matej Lovše in vodstvo obdržal do cilja. “Hotel sem biti spredaj, če bi se skupina zataknila na katerem od kratkih, strmih vzponov. Pa sem si prikolesaril nekaj prednosti.”

Za njim je v cilj kolesarila kar četverica kolesarjev kranjske Save. Najbližje mu je bil Luka Mezgec, na tretjo stopničko je stopil Vladimir Kerkez. Po dobrem začetku je stik s kranjčani izgubil Lenart Noč (Ganesha team).

Lovše je z zmago potrdil mesto na vrhu lestvice in z dvema zmagama postal prvi kralj “divje lige”. Na drugo mesto se je zavihtel Mezgec, ki je dobil prvi dve dirki, tretjo pa izpustil. Za mesto je zdrsnil Kerkez, ki je v končni razvrstitvi tretji.

Hkrati s člani so bili zopet na progi amaterji in veterani, med katerimi je nepremagan ostal Gregor Sikošek (Nutella NM), tokrat pred Rokom Erjavcem (Leteči nomadi) in Igorjem Kopšetom (Korak naprej). Skupni naslov je tako prepričljivo osvojil Sikošek.

Mladinsko dirko je za svoj zadnji nastop v tej konkurenci dobil Rok Korošec (Calcit bike team GT), za drugo mesto in tudi za skupno zmago pa sta se v odsotnosti Mateja Mohoriča (Sava) do ciljne črte udarila Peter Zupančič (Calcit bike team GT) in David Per (Adria Mobil). V ciljnem šprintu je bil pretkanejši Per, pripadla mu je tudi zmaga v točkovanju serije pred Zupančičem in Korošcem.

Izjave najboljših sledijo v ponedeljkovem videu.

vrstni red člani
1. Matej Lovše (Uni team) 55:35
2. Luka Mezgec (KK Sava Kranj) +1:16
3. Vladimir Kerkez (KK Sava Kranj) +2:21
4. Jure Bitenc (KK Sava Kranj) +3:17
5. Gašper Švab (KK Sava Kranj) +3:21
6. Jan Polanc (Radenska) +3:29
7. Boštjan Hribovšek (Calcit bike team GT) +3:37
8. Lenart Noč (Ganesha) +3:54
9. Matic Pirš (Calcit bike team GT) +3:59
10. Andrej Rajšp (Radenska) +4:53

Vrstni redi na strani prireditelja

Sledite nam