27. aprila 2018

80 km trasa “Extreme” za naslove državnih prvakov, 50 km je “Enduro”, natlačena s singli. Cenejše prijave do ponedeljka!

Včasih odpre Black Hole Bike Festival, včasih ga zapre. Maraton Black Hole namreč. Tokrat bo na prvo festivalsko nedeljo, 24. junija.

Novosti na trasah je kar nekaj. Če sprejmeš izziv katere od tras, pa vedi, da so prijave pred 1. majem ugodnejše: do vključno ponedeljka 30. aprila štartina za vse trase znaša 22 evrov, pozneje pa 33 evrov oziroma na dan dogodka 35 evrov. Razen za turo Perkmandeljc, udeležba na tej stane 15 evrov.

Prijave na blackhole-bikefest.com

Trase: 80 km se vrača!

Prvič po letu 2010 pripravljajo traso Black Hole Extreme Marathon z dolžino 80 km in z višinsko razliko 3000 m. Dolga reč, večinoma po makadamih in gozdnih cestah. Seveda se najdejo tudi enoslednice, a jih je veliko manj kot na 50 km trasi. XC trdak je pravo orožje. Vabijo celo makadamkarje.

Na tej trasi bodo letos podelili tudi naslove državnih prvakov v maratonu.

50-kilometrska pa se odslej imenuje Black Hole Enduro Marathon. S polnim odmerkom koroških singlov. Pravo ogrevanje za tiste, ki gredo teden dni pozneje na dirko svetovne enduro serije. Polnovzmetena kolesa toplo priporočena.

31-kilometrski preizkušnji se po novem reče Black Hole All Mountain Marathon. Ne predolgo in ne pretežko, uživanje na singlih.

Za tiste, ki jim je tudi to preveč dirkaško, pa ostaja Black Hole Perkmandelc Marathon, 20 km dolga vodena tura po odsekih daljših tras. Je del akcije Slovenija kolesari.


Ko zavije v borovničke, je še lepše!

In seveda: prav vse trase vodijo skozi opuščene rudniške rove Podzemlja Pece! 6 kilometrov v temi in pri temperaturah nekaj malega nad 10 stopinjami. Zato si priskrbite svetilke, tudi kakšen dodaten kos oblačila marsikomu ne bo odveč.

Štart bo v nedeljo 24. junija ob 10. uri iz Črne na Koroškem.

www.blackhole-bikefest.com

Sledite nam