Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
24. maja 2019

Anton Cooper ti v družbi Rica McLaughlina razkaže in ob enem razloži pasti in prednosti kroga druge dirke svetovnega pokala v olimpijskem krosu, ki bo ta vikend na Češkem.

Lansko leto je Novozelandec Anton Cooper poskrbel za enega najrazburljivejših zaključkov dirk svetovnega pokala v olimpijskem krosu, saj je le za nekaj centimetrov izgubil dvoboj z Ninom Schurterjem.


Letos te popelje po krogu v Visočini Areni. Tokrat v družbi Rica McLaughlina. Vreme jima včeraj, ko so snemali, ni bilo najbolj naklonjeno. Upamo, da bosta nedeljski članski dirki potekali v suhem, saj so korenine in skalnati spust v dežju zelo nevarni.

Mladi Cooper je bil kar zgovoren, obenem pa je navdušen, da bo skušal tudi letos prikazati kar se da dobro vožnjo. Kros v Visočini Areni ima poseben pečat tudi pri slovenskih gorskih kolesarjih, saj je Tanja Žakelj leta 2013 slavila prvo zmago v svetovnem pokalu!

Devetič v koledarju

Železna klasika, krog z ne največ višinskimi metri vzponov, hiter in z značilno dolgo asfaltno ciljno ravnino je prava mešanica tehnike in vzdržljivosti. Letos z novim sektorjem -pumptrackom.

Organizacija dirke je tu na najvišjem možnem nivoju, saj na istem prizorišču pozimi gostijo tudi smučarske tekače in biatlonce, tako da so Čehi vajeni narediti vse stvari do popolnosti. Potem so tu še navijači, ki se, glede na to, da tukaj ni dirk v spustu, po glasnosti lahko kosajo “divjimi” spustaškimi navdušenci.

Zmagovalci od leta 2011 dalje

2011 – Jaroslav Kulhavy in Catharine Pendrel
2012 – Nino Schurter in Catharine Pendrel
2013 – Nino Schurter in Tanja Žakelj
2014 – Nino Schurter in Pauline Ferrand Prevot
2015 – Jaroslav Kulhavy in Jolanda Neff
2016 – Nino Schurter in Annika Langvad
2017 – Nino Schurter in Annika Langvad
2018 – Nino Schurter in Annika Langvad

Preberi še
Ta vikend: Svetovni pokal se seli v Nove Mesto

Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam