Nordest Bardino
22. septembra 2022

Trdorepec iz titanovih cevi, s sodobno geometrijo, brezčasno obliko in združljiv z vilicami od 140 in vse do 180 milimetrov hoda.

Svojo pot so začeli pred šestimi leti, takrat je tudi nastala znamka Nordest Cycles. Identiteta blagovne znamke se zgleduje po divji regiji Tras-os-Montes na severu Portugalske. Značka, pritrjena na vsak okvir, simbolizira “Careto”, tradicionalni element transmontanskega karnevala. Severovzhodna regija pa je dežela, od koder izvira družinsko poreklo ideologa in gonilne sile projekta Nordest. Jerónimo je tisti, ki vodi samosvojo znamko s sedežem v Madridu.

Zakaj bi se zgledoval le po karbonu ali aluminiju? Pri znamki Nordest so preričani, da sta le klasično jeklo in titan tista prava materjala za izdelavo okvirjev. Model Bardino 3 je najprej nastal kot krommolibdenski trdorepec, letos pa so ga predstavili še v titan izvedbi. Enaka geometrija in isti dizajn, le žlahtnejše cevi (Ti3Al2.5V), nekaj manj kot kilogram nižja teža in skoraj trikratna razlika v ceni. A komu mar, če imaš lahko okvir, ki bo brezčasno moderen desetletja.

Bardino 3 Ti na kratko

Štiri velikosti (S, M, ML in L), 64,5-stopinjski kot krmilne cevi, 75,5-stopinjski kot podsedežne cevi, 425 milimetrov dolge cevi ob verigi, doseg (reach) glede na velikost okvirja znaša 443, 465 oziroma 485 milimetrov, sredina je postavljena 50 milimetrov pod osema obročnikov. Okvir je prilagojen za uporabo s 27,5+ ali 29-palčnimi obročniki. Na prve se lahko namestijo pnevmatike do širine 3″, na druge pa do 2,6″.

Bardino 3 Ti. Si želiš še kaj več?

Cena okvirja z zadnjo osjo in objemko sedežne opore je 1799 evrov. Če ga naročiš do konca meseca oktobra, boš privarčeval dodatnih 100 evrov.

Več informacij najdeš na nordestcycles.com.

Fotografije proizvajalec

Preberi še

Salsa: Prenovljeni Timberjack, tudi z okvirjem iz titana

Sledite nam