9. januarja 2012

Redko uporabimo klicaj na koncu naslova, ha? Če smo pa res dolgo čakali. Zdaj je tu napovednik, spomladi pa še novi slovenski mtb film.

Tu je težko pričakovani napovednik še težje pričakovanega novega slovenskega gorskokolesarskega “akcijskega” filma Switch avtorja Blaža Tomažina. Kaj smo pa objavili aprila? Tisto je bil “prednapovednik”, torej filmček iz trenutno razpoložljivega posnetega materiala.

Zdaj sta tu slabi dve minuti s prizori z večine, če ne vseh lokacij. Ves material za Switch je namreč posnet, prvi kadri že od poletja 2010, tako da bo Switch film dveh kolesarskih sezon. Kdaj bomo torej videli film, katerega premiero je Blaž (očitno preveč optimistično) napovedoval za minulo jesen?

“Pri Switchu se nikdar ne ve glede datuma, a zdaj je načrt res dokončen – pokazati ga nameravamo ob otvoritvi sezone v Bike parku Pohorje!” pravi Blaž. Da le ne bo zaradi filma zamujala otvoritev parka, bi rekli zlobneži …

Zakaj se premiera prestavlja? Blaž: “Jesenska premiera žal ni uspela predvsem zaradi mojih drugih snemalnih obveznosti, vmes pa je prišla tudi nova ideja o konceptu filma. Ves material je posnet, film je v postprodukciji, za rok pa nisem pod pritiskom …”

Še o seznamu jezdecev: “Že znani obrazi so Filip Flisar, Kristjan Vreček, Tadej Humar, Jan Cestnik, Domen Fekonja, Miha Fištravec, Blaž Hölcl, Miran Vauh. Sveži, še nikoli videni oziroma javno objavljeni pa Blaž Knezar, Miha Halzer in Vid Kovač.”

Lokacije ostajajo znane – Slovenija (Pohorje, Čelešnk in ostale “šume”) in Avstrija (Wagrain).

Morda vas bo zabavala dramatična angleška naracija – pripovedovanje. Tudi lastnika glasu še predstavimo …

Dovolj besed, naj svoje povedo slike …

Na uvodni fotografiji Kristjan Vreček, foto Aljaž Sedovšek.

Sledite nam