29. decembra 2011

mtb.si se letos vzdrži izborov najboljšega in najslabšega. Saj je tega na spletu polno. Lahko pa objaviš svoje favorite!

Najboljši in najboljše v minulem letu. Tako se tudi v spletnih medijih praviloma zaključuje koledarsko leto. Na tekmovalnem področju je ‘naj’ vsaj nekako izmerljivo, tudi če so uspehi in discipline med seboj včasih težko primerljivi. Zunaj sveta stotink in uvrstitev pa so vsi takšni naslovi dodeljeni po bolj prostih merilih.

Najboljša gorska kolesarja po izboru Kolesarske zveze Slovenije sta Nejc Rutar in Tanja Žakelj. Oba lahko prevzameta tudi krono na svojih področjih – Nejc v gravitacijskih in Tanja v vzdržljivostnih disciplinah. Družbo jima lahko prepričljivo delajo Zarja Černilogar kot prva dama gravitacije, Matej Lovše kot najboljši moški v krosu, Kristjan Medvešček kot najboljši tekmovalec v 4krosu, Tilen Frank v BMX dirkanju …

Tudi na mednarodnem nivoju bi lahko podobno izluščili nekaj imen. Gwin, Moseley, Kulhavy, Bresset, Hart

Pa poskusimo drugače. Spodaj v komentar vpiši svoje kategorije in svoje zvezdnike, domače in/ali mednarodne, svojo najljubšo tehnično novost, organizacijo, klub, prireditev, turo, film, trenutek … morda največji “fail”?

Na uvodni fotografiji ena pridobitev minulega leta – prenovljena BMX steza v Mariboru, natančneje tamkajšnji štartni grič. Foto BSX Racing Team Maribor.

Sledite nam