23. avgusta 2017

Tretja izvedba dirke Treba DH le streljaj od Sarajeva je letos štela kot dirka druge kategorije UCI in hkrati kot bosansko državno prvenstvo v spustu. Malo tekmovalcev, a vseeno odlična izvedba lokalne ekipe!

Na tretji dirki Treba DH, ki je bila letos kategorizirana kot tekmovanje druge kategorije UCI, je štela tudi za državno prvenstvo BiH, je bil absolutno najhitrejši Jan Cimperman (MTB Trbovlje / Nakita bikes), naslov najhitrejšega spustaša v državi pa je pripadel mlademu Sarajevčanu Kamerju Kolarju (Savages Crew).

Fantje iz Savages Crew so povedali:

“Z organizacijo tretje dirke zapored smo zadovoljni. Celotna ekipa je vložila veliko truda in moči, da smo naredili kar se da dobro dirko. Vsekakor najboljšo do sedaj. Na žalost je bilo število tekmovalcev manjše kot lani, ampak dirka je bila vseeno zelo zanimiva in razburljiva vse do konca. Od 40 prijavljenih je dirko končalo 31 tekmovalcev.
Jan Cimperman in Stivian Gatev sta se potrudila, da je bila dirka zares zanimiva vse do zaključka, kar je pokazala tudi časovna razlika med najboljšima dvema.”


Dirka je mimo, fantje pa se že pripravljajo na nove izzive!

Jan Cimperman:

“Vikend v Sarajevu je bil super. Zjutraj kava na Baščaršiji, popoldne treningi na downhill progi Trebević, zvečer pa čevapčiči. Proga je odaljena okoli 15 minut iz centra Sarajeva. Prvi del proge je strm in tehničen, drugi del proge pa je bolj “šprinterski”. V finalni vožnji sem imel nekaj težav z zadnjo zavoro, kljub temu sem odpeljal solidno in končal na prvem mestu.”

Jan je bil edini slovenski predstavnik na dirki, na kateri so poleg domačih tekmovalcev nastopili še kolesarji iz Hrvaške, Črne Gore, Bolgarije, Srbije in Madžarske. Bolgara Gatev in Mavrodiev sta Janu sledila na članskih stopničkah.

Vrstni redi 

Fotografiji so nam posodili Savages Crew

Preberi še:
Treba DH 2017: Pregled proge
Predstavljamo: Savages Crew

Sledite nam