dh peca
27. junija 2023

Ta konec tedna, v soboto, 1. julija, se končno začenja zares! Po aprilski “testni” dirki na Golovcu se slovenski pokal v spustu 20chocolate Downhill Cup začenja na Peci.

Prvi DH Peca bo potekal na sveže zgrajeni progi v parku MTB Zone Bikepark Petzen. Dirka bo štela tudi za avstrijski pokal auner Austrian Gravity Series, torej bo to partnerski dogodek, kakršnega smo v zadnjih dveh letih že videli na Kopah. To bo druga letošnja dirka avstrijske serije, na prvi konec maja v parku Königsberg je med člani zmagal Jan Cimperman (MTB Trbovlje).

Nova proga

Nova proga, ki jo je zgradil nekdanji tekmovalec Peter Mlinar, zdaj član ekipe parka na Peci, poteka v srednjem delu parka. Dolga je 2000 m z višinsko razliko 300 m in vključuje nove gozdne odseke, hitre dele na smučišču ter odsek enduro proge EWS. Prava proga za spust, ki terja namensko kolo za spust. Cilj je pri koči Emmi’s Mosthütte, kakih 20 min hoda (1,4 km) od parkirišča pri spodnji postaji gondole na Peco, kjer bo tudi prijavna služba.

Sicer pa nič ne pove o progi toliko kot spodnji posnetek, ki ga je na sveži progi že naredil avstrijski tekmovalec Nico Ofner. Minuli konec tedna je bila namreč proga že odprta za spoznavanje. Možnost treninga bo zopet v petek, 30. junija. V soboto se bo po uradnem treningu razvrstitvena vožnja začela ob 14. uri, finalna pa ob 16.30.

Prijave so odprte do četrtka zvečer.

Že teden in dan pozneje na pa Soriški planini sledi druga dirka serije 20chocolate Downhill Cup, hkrati letošnje državno prvenstvo v spustu – DH Sor’ca 2023!

Še nekaj fotografij gradnje

Nova spletna stran
www.sloveniadownhillcup.si

20chocolate DH Cup

Preberi še

20chocolate DH Cup: Jure Žabjek je nabrušen
20chocolate DH Cup: Prisluhnimo Luku Bergincu

Sledite nam