Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
1. aprila 2020

Šest dirk v spustu je premalo za Mercedes-Benz in Red Bull, zato so prireditelji iz MTB Trbovlje ponudili rešitev na domačem terenu.

Po odpovedi dirk v spustu na Lošinju in na Škotskem ter preložitvi spustov na Portugalskem in v Mariboru ter krosa v Novem Mestu na Moravskem obeti za izvedbo svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v sezoni 2020 niso najboljši.

Zlasti za spust, ki bi ga morali izpeljati z le šestimi dirkami. To je za pokrovitelja Mercedes-Benz in lastnika televizijskih pravic Red Bull Media House prenizko število, ki ga ne sprejmeta. V igri je tako nekaj scenarijev.

Če 20. in 21. junija v Andori uspejo izvesti trojčka s spustom, krosom in kratkim krosom, bi morda le slo s sedmimi dirkami, saj so v dogovoru s slovenskimi prireditelji prišli do rešitve za odpovedano dirko z Lošinja.

Organizatorji iz MTB Trbovlje bi namreč dirko v oktobrskem terminu, teden dni pred pohorsko, izvedli doma na progi downhilla Javor nad Trbovljami!

Zakaj vendarle ne na otoku? “Pred hrvaškim turizmom, ki je podpiral naš dogodek na Lošinju, je težka sezona. Nobene možnosti ni, da bi pri njih zbrali dovolj sredstev za izvedbo prireditve, ali da bi dobili kakšnega drugega pokrovitelja,” pravi Sebastjan Zmrzljak, vodja organizacije pri MTB Trbovlje. “Po drugi strani pa so se finančni pogoji Mednarodne kolesarske zveze spremenili in interes so pokazali pri trboveljski občini, ki ima v sodelovanju z drugimi zasavskimi občinami tudi interes promocije kolesarskega turizma, in pri nekaterih domačih pokroviteljih.”

To možnost pozdravljajo tudi tekmovalne ekipe. Ker so nekatere žal že izgubile pokrovitelje, pa bi na štartu utegnilo biti manj tekmovalcev kot sicer. A zato tudi prevažanje na štart po cesti ne bi smelo biti težava. Če ima kdo izkušnje z organizacijo konvojev, so to prav Trboveljčani.

Pri MTB Trbovlje so tako v nizkem štartu za pričetek prenove svoje legendarne proge, ki je lani gostila dirko serije Unior Downhill Cup, a še čakajo na zeleno luč UCI. Odpoved celotnega svetovnega pokala 2020 je še vedno opcija.

Fotografija Urban Cerjak/Monster Energy

Preberi še
Odpovedan svetovni pokal na Lošinju, Maribor prestavljen

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam