3. marca 2015

9. in 10. maja na Koroškem prvo strokovno srečanje vseh, ki pri nas gradijo ali želijo graditi poti za gorske kolesarje.


Trejl bilding vikend (TBV)
, ki bo 9. in 10. maja potekal v singletrail parku Jamnica nad Prevaljami, je prvi slovenski vikend druženja, izmenjave izkušenj na področju načrtovanja, izgradnje in legalizacije gorskokolesarskih poti. Udeleženci ne bodo le pametovali, tudi gradili bodo in furali v enem izmed najlepših koncev Slovenije.

Pobudnika in organizatorja dogodka sta Peter Zajc (RRA Koroška) in Zavod Aliansa, oba člana konzorcija odprimopoti.si. Program bodo vodili slovenski trejlbilderji in poznavalci predpisov.

“Seznanili vas bomo z osnovami načrtovanja in izgradnje gorskokolesarskih poti, o predpisih in zakonih na tem področju, vas podučili, kje pridobiti potrebne podatke za pridobivanje dovoljenj in načrtovanje ter na koncu pridobljeno znanje preizkusili tudi v praksi,” vabijo prireditelji.

Prvi posvet slovenskih graditeljev

V sklopu TBV bo potekal tudi prvi posvet/srečanje trejl bilderjev slovenskih bike parkov ter ostalih, ki že imajo nekaj izkušenj. Predvsem se bomo spoznavali, si izmenjavali izkušnje, oblikovali smernice za izgradnjo in obratovanje bike parkov ter poskušali poenotiti, kar se poenotiti da. Pravijo, da je v slogi moč …

Prizorišče

Za izvedbo TBV so izbrali Koroško in Ekohotel kmetijo Koroš s single trail parkom Jamnica. Pri Dixiju bo potekal teoretični, praktični in družabni del ter ostale aktivnosti – vključno s spanjem.

Ali je to zame?

Je – zate, ki imaš željo po furanju, za to pa potrebuješ dobre trejle.
Je – zate, ki že imaš trejl in ga želiš legalizirati.
Je – zate, ki že imaš trejl, a ti voda povzroča težave.
Je – zate, ker hočeš furati na enem izmed najlepših koncev pri nas in se družiti z enakomislečimi.

Je, ZATE, ne glede na to koliko izkušenj na področju trejl bildinga imaš.

Število mest je omejeno! Več o TBV in informacije o prijavi na www.trejlbildingvikend.si

Sledite nam