1. aprila 2018

Po uspešnem nastopu na Cape Epicu moči v Kvarnerju v ameriško-slovenski ekipi združita Kate Courtney in Aleš Boben.

Konkurenca na letošnji etapni dirki 4 Islands v Kvarnerskem zalivu bo še močnejša, kot smo mislili. Tudi v mešani kategoriji.

Po uspešnem nastopanju na nedavno zaključeni preizkušnji Cape Epic v Južni Afriki bosta moči združila članica zmagovalne ekipe pri ženskah, Američanka Kate Courtney, in “finisher” Aleš Boben. Ali drugače: svetovna podprvakinja v krosu med mlajšimi članicami in mtb.si-jev neuničljivi Bobi, ki sam sicer sodi že med “grand masterje”.

“Že po prologu sva klepetala s Kate, omenil sem ji prekrasno etapno dirko na Hrvaškem in jo bolj za hec vprašal, če je takrat prosta. Pustil sem, da ji predlog zori v glavi, do konca dirke ji nisem več omenjal štirih otokov,” pravi Bobi. “Ob snemanju videa sem zamisel omenil še njenemu mehaniku Bradu Copelandu. Ni šel bil tam, bil pa je na dopustu na Hvaru, všeč mu je bilo in je nato Kate prepričal, kako lepo je na Jadranu.”

{loadposition inside}

Dogovor je s svojo podporo zapečatil Specialized Adria. Ekipa se bo imenovala Specialized Adria mtb.si.

“Zelo malo vem o dirki, le da bomo vsak dan dirkali na drugem otoku, da je veliko kamenja in da bomo spali na ladji! Bobi je pravi kavalir stare šole in vem, da bom uživala.” je navdušena Kate, ki se veseli tudi, da bo na Lošinju predala Specializedovo štafeto Mirandi Miller, Loicu Bruniju in Finnu Ilesu, kolegom pri Specializedu, ki pridejo tja na prvo dirko svetovnega pokala v spustu.

Preberi še
Mitas 4 Islands na spletu in v naravi

Sledite nam